Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incendiul din Munții Șureanu. 8 hectare de vegetație, distruse de flăcări. Intervenție dificilă a pompierilor

Publicat

Pompierii intervin şi luni pentru punerea sub control a incendiului de vegetaţie uscată din golul alpin al munţilor Şureanu. Este a treia zi de intervenție la acest incendiu.

Arderea, izbucnită sâmbătă în zona Vârful lui Pătru, s-a extins la aproximativ 8 hectare de vegetaţie uscată, la o altitudine de aproape 1.400 de metri, potrivit ISU Hunedoara.

”Peste 90 de pompieri, dislocaţi din toate structurile de intervenţie ale I.S.U. Hunedoara, cu 12 mijloace tehnice, acţionează  şi astăzi pentru stoparea arderii.

Intervenţia este foarte solicitantă deoarece echipele de intervenţie sunt nevoite să parcurgă pe jos, pe un teren abrupt, aproximativ 2 ore, până la zona afectată de incendiu.

Pompieri, pădurari ai Direcţiei Silvice Hunedoara şi voluntari ai S.V.S.U. Petrila au reuşit să evite înaintarea agresivă a arderii la fondul forestier. Din fericire, în acea zona montană nu sunt amplasate aşezări umane sau cabane”, transmite ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, echipele din teren acţionează pentru stingere atât cu apă cărată în spate în rucsaci special prevăzuţi.cu instalaţie de dispersare a apei. Alimentarea cu apă se realizează din 2 rezervoare cu capacitate de 2.000 de litri transportate în zona montană cu autospeciale de teren, până unde permite drumul forestier. De asemenea, se acţionează cu echipamente de înăbuşire a arderii şi cu un utilaj greu pentru realizarea unei centuri de protecţie prin decopertarea solului.

Luni, în jurul orei 11.00, incendiul se manifesta mocnit fără flacără deschisă şi cu degajare de fum.

Cauzele producerii acestei arderi sunt în curs de stabilire.

Duminică, și pompierii din Alba au ajutat la localizarea și stingerea focarelor de incendii din această zonă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax