Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Încep exproprierile de terenuri la Alba Iulia, pentru modernizarea unor străzi. Zonele vizate și sume pentru proprietari

Publicat

alba iulia

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, în ședința de luni, 19 decembrie, decizia de expropriere pentru cauză de utilitate publică a 251 de terenuri ce aparțin unor locuitori de pe cinci străzi din municipiu.

Aceste artere vor fi modernizate și este necesară realizarea sau refacerea tramei stradale.

Loturile propuse pentru expropriere au între 1 mp și 393 mp, iar valorile de expropriere variază între 7 și circa 27.000 de lei. Imobilele se află pe străzile Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Alexandru Odobescu și Arieșului.

Potrivit documentației, hotărârea de consiliul local, dacă este aprobată, va constitui decizie de expropriere și titlu executoriu pentru predarea terenurilor, ”atât împotriva celor expropriați, cât și a celor care pretind un drept real legat de bunurile imobile expropriate”.

De asemenea, ”contestația asupra prezentei hotărâri nu suspendă transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile (terenuri) în cauză”.

Hotărârea de expropriere va fi valabilă și în cazul proprietarilor care nu s-au prezentat la termen sau care nu au prezentat un titlu valabil sau în situația în care nu sunt cunoscuți proprietarii ori sunt succesiuni nedeschise/succesori necunoscuți sau în situație de înțelegere privind valoarea despăgubirii.

Situația din teren

Potrivit documentației, străzile sunt nemodernizate, respectiv sunt în stadiul de drum pietruit, prezintă gropi si denivelări. Partea carosabilă nu are asigurată panta transversală necesară, favorizând stagnarea apelor pluviale si infiltrarea acestora la nivelul patului drumului.

Toate aceste defecţiuni îngreunează foarte mult desfăşurarea circulaţiei riveranilor, a mașinilor de intervenție si afectează dezvoltarea economică a zonei, precizează reprezentanții primăriei.

Terenul pe care se va amenaja drumul se află parțial în domeniul public al Municipiului Alba Iulia și parțial pe proprietăți private. În cadrul studiului de fezabilitate a fost analizat si culoarul de expropriere, inclusiv împrejmuirile ce limitează proprietățile și care intră sub incidența măsurilor propuse prin proiect.

Suprafața străzilor propuse a fi amenajate prin proiect, între fronturile construite, luând în considerare propunerea de realizare a unor străzi cu lățime medie cuprinsa între 8 ml și 10 ml incluzând pista de biciclete, trotuar și carosabil, este de 27495 mp si o lungime de 2943 ml.

Suprafața totală a terenului de expropriat prin proiect este de 10.146 mp. Valoarea totală de expropriere este 333.455 lei fără TVA (teren – 97.290 lei; împrejmuiri/construcții anexe – 236.165 lei).

Lucrări propuse

Se impune realizarea/ modernizarea tramei stradale.

Măsurile indicate prin studiu de fezabilitate:

  • amenajarea carosabilului cu beton asfaltic
  • amenajarea trotuarelor cu pavaj
  • amenajare pista biciclete din beton asfaltic
  • realizare canale tehnice îngropate
  • realizare rețea de canalizare cu guri de scurgere pentru preluarea apelor pluvial
  • realizare rețea iluminat public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Arhitecții ?

    sâmbătă, 17.12.2022 at 07:26

    Cind au fost emise autorizațiile de construcție, nu era nimeni treaz ?

  2. Aurel

    sâmbătă, 17.12.2022 at 13:28

    Interesant,străzi unde proprietarii au cedat terenul pe cheltuiala lor primariei nu se modernizeaza iar pentru aceste străzi se cheltuiesc bani pe expropriere urmând ca proprietarii sa nu fie mulțumiți cu sumele și sa primească prin instanta sume mai mari și sa beneficieze de străzi modernizate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax