Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încep înscrierile la CLASA PREGĂTITOARE și CLASA I pentru anul școlar 2014-2015. „Zilele Porților Deschise” la școlile din Alba Iulia

Publicat

Școlile din Alba au început să se pregătească pentru înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2014-2015. Peste 3.100 de copiii de 6 și 7 ani, din județ, vor face primii pași în școală în această toamnă, iar pentru a-i primi, școlile organizează „Zilele Porților Deschise”. Până în 28 februarie, părinții și copiii vor putea vizita sălile de clasă și vor putea vorbi cu viitorii învățători. Vedeți mai jos calendarul complet al înscrierii.

La începutul acestei săptămâni, școlile au afișat circumscripțiile și planul de școlarizare propus, iar între 19-28 februarie, în fiecare unitate de învățământ se organizează Zilele Porților Deschise, în care părinții și copiii pot vizita spațiile dedicate activităților clasei pregătitoare și pot vorbi cu învățătorii.

Zilele Porților Deschise la școlile din Alba Iulia:

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia – 21 februarie, ora 17.00 – vizite în școală mini-spectacole, prezentare activități clasa pregătitoare actuală

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia – 21 februarie 2014, orele 10.00 – 12.00 – vizite în școală și spectacol în sala de sport.

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia – 22 februarie 2014, orele 10.00 – 14.00 – vizite prin școală și posibilitate de discuții cu cadrele didactice

Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia – 22 februarie, între orele 10.00 și 13.00 – vizitarea școlii și a sălilor de clasă, discuții între părinți și învățători

Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia – 25 februarie, între orele 12.00 – 14.00 – vizitarea școlii și a sălii pentru clasa pregătitoare, discuții între învățători și părinți

Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia – 1 martie 2014, începând cu ora 9.00 – vizitarea școlii și a sălii pentru clasa pregătitoare

La Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” va organiza „Zilele Porților Deschise” luni 24 februarie și vineri 28 februarie, între orele 8.00 și 18.00 – vizitarea sălii pentru clasa pregătitoare și discuții între părinți și învățător.

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia – va organiza „Ziua Porților Deschise” săptămâna viitoare, cel mai probabil vineri, 28 februarie, însă data nu este stabilită definitiv. Vom reveni cu precizări.

Liceul Sportiv din Alba Iulia va organiza „Ziua Porților Deschise” tot săptămâna viitoare. Vom reveni cu precizări.

În anul școlar 2014-2015, 3.145 de elevi sunt așteptați să se înscrie în clasa pregătitoare și clasa I, iar pentru ei sunt pregătite 170 de clase.

Până în 14 martie părinții vor putea completa, online sau la școală, cererea de înscriere a copilului în clasa I sau pregătitoare. În 21-22 martie vor fi afișate listele cu copii înscriși în etapa I. Pentru a II-a etapă de înscriere, cererile se depun între 25 martie și 4 aprilie iar listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie, atât pentru clasa pregătitoare cât și pentru clasa I.

Pregătirea înscrierii în învăţământul primar

17 februarie: Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.

Afișarea, la sediul fiecărei unități de învățământ și pe site-ul acesteia, dacă există, sau pe site-ul inspectoratului școlar, pentru unitățile de învățământ care nu au site propriu, a informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala, posibilitatea organizării programului Școala după școală, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.

Afișarea programului de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți, în conformitate cu prevederile din Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2014-2015, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin.

Afișarea unităților/ instituțiilor în care se realizează evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți, în conformitate cu prevederile din Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2014-2015 prevăzută în anexa nr.2 la ordin.

Anunțarea, prin afișare la sediul unității de învățământ, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al părinților – avizate, din punctul de vedere al legalității, de către consilierul juridic și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ. Anunțarea, prin afișare la sediul unității de învățământ, a listei documentelor care să dovedească îndeplinirea criteriilor specifice de departajare.

19-28 februarie: Organizarea, în fiecare unitate de învățământ în care se desfășoară activitate specifică clasei pregătitoare, a unei „Zile a porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

17-28 februarie: Organizarea, în unitățile de învățământ preșcolar, a întâlnirilor pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în anul școlar 2014 – 2015, în învățământul primar.

18 februarie – 12 martie: Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2014-2015, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin, prevede această evaluare.

18 februarie – 13 martie: Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

13 martie: Transmiterea de către centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională a procesului-verbal în care este înscris rezultatul dezvoltării psihosomatice a copiilor din județ/municipiul București, comisiei județene/a municipiului București de înscriere a copiilor în învățământul primar (comisia județeană/a municipiului București).

Vedeți aici întregul calendar al înscrierii în învățământul primar pentru anul 2014-2015: Calendarul înscrierii în învățământul primar 2014-2015

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax