Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încep lucrările de modernizare pe strada Viilor din Alba Iulia. 150 de locuri de parcare, trotuar și pistă de biciclete

Publicat

Lucrările de modernizare de pe strada Viilor din Alba Iulia vor începe în cursul acestei săptămâni, au anunțat reprezentanții Primăriei într-un comunicat.

Proiectul include lucrări la sistemul rutier, o parcare cu 150 de locuri, iar pe partea stângă a drumului va fi amenajat un spațiu atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare este de peste 5,8 milioane de lei.

„Intervențiile pe strada Viilor se impun ca urmare a afectării, în timp, a părții carosabile, în urma lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare, respectiv pentru asigurarea unor utilități (instalații electrice, gaz, etc.) la construcțiile noi din zonă.

Amplasamentul a fost predat miercuri, 3 martie 2021, către constructor, SC Elis Pavaje SRL, iar startul lucrărilor se va da săptămâna aceasta.

Pe lângă lucrările la sistemul rutier, va fi amenajat, pe partea stângă a străzii, un spațiu comun pentru pietoni și bicicliști, iar pe partea dreaptă zone verzi cu o suprafață de 4225 mp.

Pentru colectarea apelor pluviale se va amenaja o rețea, care se va descărca în colectorul existent iar pentru delimitarea sistemelor rutiere se va realiza o rigolă carosabilă.

Conform documentației de avizare a lucrărilor, axul străzii va fi păstrat cât mai aproape de cel existent, iar corecțiile se vor face numai acolo unde este strict necesar.

Tot prin acest proiect, se va amenaja o parcare cu 150 de locuri , prin reorganizarea zonei din fața S.C. APULUM S.A.

Documentația de avizare a lucrărilor a fost realizată de S.C. VIA PROCONS S.R.L. Alba Iulia și are la bază studii geotehnice, topografice și investigațiile asupra stării de degradare a sistemului rutier pe o lungime de 1,148 km.

Valoarea totală a lucrărilor este de 5.899.547,593 lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax