Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Încep lucrările la pasajul peste calea ferată, pe DN1, la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş. Circulaţia nu va fi, momentan, afectată

Publicat

Primăria municipiului Alba Iulia anunţă începerea lucrărilor de reabilitare la Pasajul superior peste calea ferată de pe DN, 1 la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş. Investiţia face parte din cele 7 proiecte a căror finanţare a fost câştigată de Primăria municipiului Alba Iulia în cadrul Axei 1 a Programului Operaţional Regional, privitoare la Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, lucrările desfăşurate în prezent nu presupun oprirea sau devierea traficului rutier: „Deocamdată, circulaţia autovehiculelor nu va fi afectată. În momentul în care se va necesita oprirea traficului rutier şi semnalarea rutelor ocolitoare, vom anunţa cu o săptămână înainte”.

La momentul actual se lucrează la la consolidarea pilonilor de susţinere a pasajului de cale ferată, care se află într-o stare avansată de degradare.

Proiectul vizează îmbunătăţirea accesibilităţii centrului urban Alba Iulia şi a legăturilor lui cu ariile limitrofe, iar în acest sens va fi reabilitat pasajul superior peste calea ferată Alba Iulia – Vinţu de Jos situat pe DN1/E81 la km 378+020 la intrare în municipiul Alba Iulia, cu o lungime de 200 metri liniari. Pe termen scurt, administraţia locală se aşteaptă la fluidizarea traficului urban şi reducerea timpului de transport, eliminarea unor blocaje rutiere, creşterea siguranţei circulaţiei şi scăderea poluării auto.

„Reparaţia capitală a acestui pasaj peste calea ferată este continuarea firească a lucrărilor de reparaţie efectuate anul trecut la podul peste râul Mureş. Pasajul a depăşit toate termenele de exploatare şi expertiza tehnică arată că prezintă degradări grave, care, neremediate, vor ajunge cu timpul să pună în pericol circulaţia. Lucrarea va dura mai mult decât reparaţia podului peste Mureş, dar aceste neplăceri sunt mult mai mici decât cele provocate de o închidere a pasajului pe termen nedeterminat. Sunt sigur că albaiulienii înţeleg acest lucru, aşa cum înţeleg şi de ce intervenţia la pasaj se face acum şi nu cu doi-trei ani mai devreme. Este vorba despre finanţarea lucrărilor printr-un proiect european, «apăsarea» asupra bugetului local fiind semnificativ mai mică”, a spus primarul Mircea Hava.

Valoarea totală a proiectului este de 17.733.806,50 lei, din care contribuţia UE de 10.674.798,49 lei, contribuţia Guvernului României – 2.344.808,62 lei, iar aportul beneficiarului – 4.704.149,39 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax