Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încep noi lucrări pe străzile principale din Alba Iulia. Tronsoanele unde urmează să fie restricționat traficul

Publicat

La Alba Iulia vor începe în curând noi lucrări de infrastructură pe mai multe artere importante din municipiu.

Vor fi afectate, pentru început, tronsoane din B-dul Republicii (în zona Stadion), B-dul Revoluției 1989 (în zona Spital și între Piață și Mercur) și strada Gheorghe Pop de Băsești. 

„Pentru lotul 2 de mobilitate a fost predat amplasamentul în data de 1 martie 2023 către cei trei operatori, ARL Cluj, Elis Pavaje și Porr Construct. Aceste trei societăți în momentul de față fac acțiuni pentru organizarea de șantier și în cel mai scurt timp vor începe lucrările”, a transmis viceprimarul Emil Popescu, pentru Alba24.

Reamintim faptul că cel de-al doilea proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia are o valoare totală de 79 de milioane de lei. Acesta este împărțit pe trei loturi, după cum urmează:

Pe lotul 1 (Bulevardul Republicii) constructorul desemnat, în urma licitației, este Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj S.A (ARL Cluj), societate a grupului Strabag, iar valoarea contractului este de 24.079.563 lei, fără TVA.

Pe lotul 2 (Bulevardul Revoluției 1989) licitația a fost câștigată de PORR Construct, iar valoare contractului este de 29.066.757 lei, fără TVA.

Pe lotul 3 (străzile Lalelelor, Pinului, Francesca, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Pop de Băsești și Bulevardul Încoronării) constructorul desemnat este ELIS Pavaje, iar valoarea contractului este de 25.699.852 lei, fără TVA.

Tronsoanele pe care urmează să înceapă lucrările

  • pe lotul 1 – pe B-dul Republicii, lucrările vor începe dinspre intersecția de la Stadion (Calea Moților) spre Ampoi III.
  • pe lotul 2 – pe B-dul Revoluției 1989 se va lucra pe două tronsoane, în zona Spital (între B-dul Transilvaniei și strada Cloșca) și între Piață și Mercur.
  • pe lotul 3 – lucrările vor începe pe strada Gheorghe Pop de Băsești

„Cei de la ARL Cluj vor începe lucrările de la stadion către strada Tudor Vladimirescu.

Pe un alt lot, cei de la Porr Construct o să lucreze în zona Spitalului, este o zonă foarte importantă, porțiunea dintre Bulevardul Transilvaniei și strada Cloșca. Aceștia mai vor să atace și un alt tronson, este vorba de cel dintre Piață și Mercur.

În sfârșit, pe cel de-al treilea sublot, cei de la Elis Pavaje urmează să înceapă lucrările pe strada Gheorghe Pop de Băsești”, a transmis Emil Popescu, pentru Alba24.

„Fac un apel către toți locuitorii municipiului Alba Iulia să aibă răbdare iar nervii lor sper să nu fie suficient de mult puși la încercare cu lucrările care se vor efectua. Cu siguranță aceste lucrări, la momentul la care vor fi finalizate, o să fie în beneficiul tuturor cetățenilor din municipiul Alba Iulia.

Conform contractului, termenul de finalizare al acestor lucrări este de 16 luni, însă sperăm noi ca aceste trei firme puternice să finalizeze mult mai repede aceste lucrări”, a mai precizat viceprimarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. prostia la putere

    marți, 14.03.2023 at 09:19

    Numai niște imbecili puteau demara lucrari pe toate străzile principale ,in acelasi timp si într-un oraș de mărimea asta.Pe firme le înțeleg, ca vor sa facă bani, dar ceilalți imbecili nu au lucrat mai nimic in ultimii 3 ani ,de cand s au semnat aceste contracte

  2. Popa Gheorghe Viorel

    marți, 14.03.2023 at 17:26

    Ce se întâmplă cu locuri de parcare , pentru că noi am plătit abonament pe un an și nu vom mai avea loc de parcare?O să se dea banii înapoi ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax