Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încep primele activități din proiectele finanțate de Fundația Comunitară Alba din Fondul YouthBank. Probe pe echipe la „Ligia Tineretului” şi concurs „ArhimatematicuS”

Publicat

YOUTHBANK Două din cele cinci proiecte finanțate anul acesta de Fundația Comunitară Alba din Fondul YouthBank debutează vineri, ambele echipe de proiect fiind compuse din liceeni ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Primul proiect, „Liga Tineretului”, înseamnă organizarea mai multor activități sportive, recreative și distractive destinate elevilor de gimnaziu și liceu din județul Alba, în scopul dezvoltării spiritului de echipă, a relațiilor interumane și a detașării de universul virtual, problemă cu care se confruntă adolescenții din ziua de azi. Activitățile proiectului se împart în: jocuri de echipă, probe individuale și probe distractive.

Vineri, 12 mai, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” se dă startul „Ligii Tineretului” și a probelor de echipă. De la ora 10:00 se vor juca meciurile de fotbal în sala de sport a colegiului militar şi volei pe nisip, pe baza sportivă a instituţiei gazdă. De la ora 12:00 se vor juca meciurile de handbal. După meciurile din sala de sport se vor desfăşura jocurile de tenis de masă.

Luni, 15 mai, de la ora 10:00, încep întrecerile sportive cu caracter individual: triatlon (tir sportiv cu armă cu aer comprimat, aruncarea grenadei și alergare 1.000 m – un traseu aplicativ cu obstacole), probe individuale (aruncarea greutății, a mingii de oină, săritura la groapa cu nisip, flotări, tracțiuni, trasul sforii). Proiectul se va încheia miercuri, 17 mai, începând cu ora 9:30 în Şanţurile Cetăţii, cu o competiţie de cros la care sunt așteptați cât mai mulți elevi din județ. Câștigătorii celor trei zile de competiții vor fi premiați cu diplome, medalii și trofee. Detalii suplimentare se găsesc pe pagina de Facebook.

Tot vineri va debuta și cel de-al doilea proiect. „ArhimatematicuS” este un concurs de matematică, organizat în incinta Colegiului Național Militar “Mihai Viteazul” și care are ca grup țintă elevi ai ciclului gimnazial din școli din mediul rural din județul Alba. Liceenii militari au creat, pentru aceștia, o oportunitate de a se afirma în domeniul matematicii și de a dobândi experiență de concurs, dar și de a se orienta în viitoarea carieră și a cunoaște colegiul militar. Mai mult, concursul se va desfășura pe o perioadă de două zile, iar cei 85 de elevi înscriși vor fi cazați în colegiu, unde vor fi îndrumați de elevii militari. Concurenţii vor ajunge în cursul după-amiezii de azi şi vor fi încadraţi în programul orar al colegiului (cazare, masă, apelul de seară), urmând ca în cursul dimineţii de sâmbătă să susţină proba de concurs. Festivitatea de premiere va avea loc la finalul activităţii, sâmbătă, 13 mai 2017, în jurul orei 13:00. Cei mai buni matematicieni vor fi recompensaţi cu frumoase şi generoase premii (marele premiu al concursului constând într-o tabletă performantă).

Cele două proiecte sunt finanţate de către Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank.  La nivel național, Programul YouthBank este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax