Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Începând cu data de 1 mai, angajatorii pot transmite la AJOFM Alba documentele pentru șomaj tehnic pentru luna aprilie

Publicat

ajofm alba sediu

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba a transmis că începând cu data de 1 mai, angajatorii pot transmite documentele pentru șomaj tehnic pentru luna aprilie 2020.

Angajatorii care îşi reduc sau întrerup temporar activitatea total sau parţial ca urmare a efectelor epidemiei COVID – 19 vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Şomajul tehnic, se acordă exclusiv angajaţilor având Contract Individual de Muncă și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic (conform art. 52 alin. (1) lit. “c” din Codul Muncii).

În vederea acordării sumelor necesare plăţii indemnizaţiei, angajatorii depun, pe platforma: aici.gov.ro o cerere semnată şi datată de reprezentantul legal însoţită de o declaraţie pe propria răspundere şi de lista persoanelor care urmează să beneficieze de această indemnizaţie, asumată de reprezentantul legal al angajatorului.
Reprezentant legal al persoanei juridice este persoana fizică învestită cu atribuţii de administrator (directorul, managerul) sau lichidator ales, numit sau desemnat într-un alt mod, al cărei nume este înscris în ONRC sau unde este înregistrată persoana juridică.

Documentele care nu au semnătura electronică/olografă a reprezentanului legal al firmei nu vor fi procesate.

Plata indemnizaţiilor se face în cel mult 15 zile de la depunerea documentelor în conturile deschise de angajatori la băncile comerciale.

Plata indemnizaţiei se efectuează salariatului în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea de către angajator a sumelor.

Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela 0742 281 887 sau 021 444 0000.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax