Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Începe campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii

Publicat

Liga Studenților din Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (LSUA) se pregătește de o campanie devenită, deja, tradițională în cadrul organizaţiei. Este vorba de o campanie de 16 zile, dedicate exclusiv activismului împotriva violenței asupra femeilor.

Activităţile în acest sens ale Ligii Studenților vor debuta pe data de 25 noiembrie, care coincide cu Ziua Internațională de Luptă împotriva Violenței asupra Femeii. Între 25 şi 27 noiembrie, vor fi împărţite pliante informative – cu rolul de a informa şi sensibiliza comunitatea locală cu privire la violenţa asupra femeii. În perioada 25 noiembrie – 3 decembrie, va avea loc un concurs, la care studenţii şi elevii sunt invitaţi să participe cu desene, care pot fi selectate pentru a fi afişate în cadrul unei expoziţii deschise la finalul campaniei, împreună cu fotografiile și mesajele realizate de LSUA.

Pe tot parcursul campaniei, vor fi afişate mesaje în legătură cu violenţa în familie, tematica fiind abordată şi în cadrul unei mese rotunde, în data de 3 decembrie, cu participarea profesorilor din cadrul Universităţii. La această întâlnire se vor discuta şi aspecte privind derularea campaniei, rolul fiecărei instituţii în prevenirea şi combaterea violenţei asupra femeii, precum şi modalitatea de optimizare a acţiunilor menţionate, prin colaborarea între aceste instituţii.

În perioada 4 – 6 decembrie, vor fi organizate întâlniri scurte, de câteva minute, în care membrii LSUA vor încerca să atragă atenţia asupra cauzei pe care o susţin, în locaţii din Alba Mall, din faţa Catedralei Reîntregirii şi la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Campania mai cuprinde o  seară de film, în 7 decembrie şi se va încheia în 9 decembrie, cu „marșul tăcerii”, la care vor participa toate organizaţiile implicate în campanie, angajaţi ai instituţiilor partenere, personalităţi locale, organizaţii de tineri, reprezentanţi mass-media, precum şi membri ai comunităţii locale, solidari cu victimele violenţei în familie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax