Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Începe Campionatul Național de Minifotbal de la Alba Iulia. Peste 100 de jucători în 50 de meciuri, timp de 4 zile

Publicat

Timp de patru zile, din 5 și până în 8 iulie, Alba Iulia devine capitala minifotabalului românesc. Cele mai bune 20 de echipe din România se întâlnesc în Cealaltă Capitală la Campionatul Național de Minifotbal 2018, sub sloganul „Unirea Minifotbalului Românesc în Cetatea Alba Carolina”.  Peste 100 de fotbaliști amatori vor lupta timp de patru zile pentru a deveni campionii României la minifotbal.

La conferința de deschidere a evenimentului, care a avut loc joi, au fost prezenți  Gicu Grozav, numărul 10 al Naționalei și ambasadorul evenimentului, Cornel Țălnar, secretarul general al Federației de Minifotbal a României, Takacs Attila și George Țălnar.

Takacs Attila a transmis că este o onoare pentru Federația Română de Minifotbal să adune cele mai bune 20 de echipe ale țară într-un campionat care se joacă la Alba Iulia mai ales în anul de Centenarului. El a mai declarat că miniftobalul încearcă să transmită un mesaj de egalitate deoarece sportul poate fi practicat de oricine, foști jucători profesioniști sau amatori.

Nivelul competiției va fi unul foarte ridicat, deoarece dintre echipele participante au jucat chiar și în Cupa Campionilor Europeni la Minifotbal, iar competiția de la Alba Iulia se va anunța una puternică, mai spune secretarul general.

Gicu Grozav a transmis că se bucură foarte mult că Alba Iulia găzduiește un eviment sportiv atât de important chiar în anul în care se sărbătorește Centenarul Marii Uniri.

Acesta a mai adăugat că deși primăria Alba Iulia nu s-a implicat în organizare, ba chiar le-ar fi pus „piedici”, este bucuros că acest eveniment poate să aibă loc aici.

George Țălnar a declarat că dacă administrația s-ar fi implicat, evenimentul ar fi avut cu totul un alt nivel.

„În primul rând pentru că am cerut și am insistat enorm pentru Piața Cetății, pentru Parcul Custozza, pentru că terenul central trebuia montat acolo..chiar discutam cu Takacs Attila că mesajul pe care minifotbalul vrea să îl transmită întregii țări este unul foarte puternic și alt impact ar fi avut acest eveniment pe un teren central amplasat în Piața Cetății, asupra întregului oraș” spune George Țălnar. 

Întrebat despre cum și-a motivat refuzul Primăria Alba Iulia, George Țălnar a continuat declarația: „ Nu au motivat nici cum (…) s-au închis uși în nas și s-a tergiversat treabă până în ultimul moment când toată lumea a ridicat din umeri.”

Campionatul este organizat de către Federația Română de Minifotbal și va avea loc la  “Winner’s Club Țălnar” și la baza sportivă “Fair Play”, în curtea Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”.

Cele 20 de echipe calificate la Campionatul Național de la Alba Iulia sunt: 

Grupa A: Auto Driver Iași, Condor Fortuna Buzău, Hermannstadt, Luceafărul Florești, Sporting Brad

Grupa B: Autovip Șimleu Silvaniei, Dream Team Tg. Jiu, Young Boys Târgoviște, Mav Sports Timișoara, Festiv Bucium Roman

Grupa C: Borussia Hermmanstadt, Extratereștrii Bistrița, Premier Arad, TIV All Stars Târgoviște, Luciano Arad

Grupa D: Beer Hunters Alba Iulia, Tranzmanschaft, Dia Guard Zalău, Roal Bistrița, Codavinci Reșița

Competiția se va desfășura la baza sportivă “Winner’s Club Țălnar” și la baza sportivă “Fair Play”, în curtea Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”.

PROGRAM:

Joi, 5 iulie

Ora 21.00 – festivitatea de deschidere cu participarea echipelor şi a invitaţilor, pe terenul Bazei Sportive Winners’s Ţălnar Alba Iulia, str. Păcii nr. 15 Alba Iulia

Ora 21.30 – jocul de deschidere – Campionat Naţional – între Beer Hunters Alba Iulia și RAAL Bistrița.

Vineri, 6 iulie: jocuri din cadrul grupelor

Sâmbătă, 7 iulie: jocuri din cadrul grupelor şi sferturile de finală

 Duminică, 8 iulie

Ora 10.00 Semifinalele Campionatului Naţional

Ora 16.30 Finala Campionatului Naţional

Ora 17.45 Festivitatea de Premiere.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax