Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Începe „deranjul” în centrul municipiului Alba Iulia și pe străzi din Bărăbanț. Primăria a predat amplasamentul, constructorului

Publicat

La Alba Iulia vor începe în curând lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei. Primarul Gabriel Pleșa a anunțat că marți, 6 decembrie a avut loc predarea amplasamentului pentru Lotul 2, parte din primul proiect de mobilitate urbană din municipiu.

În cadrul acestui proiect va fi reabilitată și modernizată infrastructura rutieră, pe principalele artere de circulație din Alba Iulia, cuprinzând străzile: Ardealului, T. Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei. Contractul a fost atribuit firmei PORR Construct SRL și are o valoare de 34.591.356,72 le, cu TVA.

„Prin implementarea acestui proiect se urmărește reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier, creșterea utilizării transportului nemotorizat, creșterea numărului de pasageri în transportul public local, reducerea traficului cu autoturisme personale și realizarea unui centru de comandă și control pentru monitorizarea sistemului de management al traficului.

În cadrul proiectului se vor amplasa șase stații de transport public inteligente, dotate cu echipamente moderne, mobilier urban, iluminat treceri pietoni și intersecții semaforizate, inclusiv sistem de supraveghere video, o stație de încărcare pentru vehicule electrice cu două puncte de reîncărcare, un sistem de management al traficului și amenajări peisajere.

Aceste lucrări vor crea un anumit nivel de disconfort și facem apel la înțelegerea cetățenilor pe perioada desfășurării lor.

Este evidentă necesitatea unor astfel de lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere pentru a alinia municipiul Alba Iulia la standardele comunității europene, deoarece îmi doresc ca Alba Iulia să devină un oraș prietenos cu mediul înconjurător și ușor accesibil atât pentru localnici cât și pentru turiști”, a scris Gabriel Pleșa, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 06.12.2022 at 15:56

    Foarte bine ! După o lungă dominaţie şi lipsită de lucrări importante a nemuritorului Stalin, a venit vremea să se mai facă ceva şi în municipiu. Spor la treabă în continuare.

  2. facsimil

    marți, 06.12.2022 at 19:26

    sper să nu fie fake news.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate