Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Începe modernizarea drumului comunal 10: Ciumbrud – Păgida – Gîmbaş – Aiud

Publicat

Tronsoanele II şi III ale Drumului Comunal 10, care face legătura între oraşul Aiud şi localităţile Ciumbrud, Păgida şi Gîmbaş vor intra în proces de modernizare. Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate în vederea demarării investiţiei ce se ridică la suma de 1.691.420,20 lei, pentru cel de-al doilea tronson şi 2.927.126,16 lei, pentru cel de-al treilea.

Documentaţia tehnică supusă votului consilierilor locali aiudeni propune două variante de modernizare a drumului. Prin proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul Mihai Horaţiu Josan, a fost susţinută varianta care are un cost de investiţie mai redus, presupune o cale de rulare silenţioasă, are o durată mai mică de execuţie şi oferă posibilitatea deschiderii circulaţiei după o perioadă scurtă de la finalizarea lucrărilor.
Investiţia presupune executarea unui covor asfaltic în două straturi, pe ambele tronsoane, propunerea tehnică incluzând totodată soluţia pentru colectarea şi scurgerea apelor pluviale. Tronsonul II al DC 10, Gîmbaş – Păgida, are o lungime de 2.819,04 m, iar tronsonul III al drumului, Păgida – Ciumbrud, are o lungime de 4880,29m.

„De precizat faptul că tronsonul I Aiud – Gîmbaş a făcut obiectul unei documentaţii tehnice aprobate în şedinţa Consiliului Local de luna trecută. Varianta de modernizare propusă şi aprobată de Consiliul Local pentru tronsonul I este aceeaşi ca în cazul tronsoanelor II şi III şi presupune executarea a 2809,47 m de covor asfaltic, valoarea totală estimată a lucrărilor, ce ar urma să fie realizate pe o perioadă tot de 3 luni de la începerea lucrărilor, fiind de 1.685.240,68 lei.
Documentaţia astfel aprobată de către Consiliul Local Aiud în şedinţa extraordinară din 18 ianuarie a fost deja depusă la Ministerul Dezvoltării, în vederea includerii în programul naţional de modernizare a 10.000 km de drumuri în mediul rural. Imediat după validarea de către Instituţia Prefectului judeţului Alba a hotărârii Consiliului Local din 21 februarie, adoptate prin votul unanim al aleşilor locali, Primăria municipiului Aiud va trimite la minister şi documentaţia tehnică pentru modernizarea tronsoanelor II şi III ale Drumului Comunal 10, în vederea obţinerii finanţării investiţiei prin intermediul aceluiaşi program”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud, Ada Rus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax