Connect with us
Publicitate

BLAJ

Începe procesul bandei de hoți care a terorizat Blajul. Procurorii au formulat 27 de acuzații, pentru cinci bărbați


Publicat

hoti spargatori

”Undă Verde” în procesul hoților care au terorizat Blajul și au fost prinși de polițiști, la începutul anului 2019.

Magistrații de la Judecătoria Blaj au admis rechizitoriul întocmit de către procurori și au dispus începerea judecății.

Bărbații ar fi dat spargeri în mai multe locuințe și la o societate comercială, de unde ar fi furat bani, bijuterii, scule, haine, obiecte de artizanat, toate în valoare de peste 85.000 lei, dar și un autovehicul. 

Deși inițial au fost reținuți trei bărbați, suspectați pentru multiple furturi și tentative, în timpul urmării penale au mai apărut în dosar, încă două persoane, acuzate de complicitate la furt calificat și tentativă.

Inculpaţii din acest dosar, Adam Călin Oniţă, Alin Dumitru Muntean şi Sorin Muntean, arestați preventiv, au vrut să fie cercetați în arest la domiciliu sau sub control judiciar, dar magistrații de la Blaj au respins cererea acestora. 

Marți, 2 aprilie, rechizitoriul întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj a fost admis de către judecătorii instanței. 

Mai exact, magistrații au constatat că toate probele și actele de urmărire penală au fost efectuate legal, de către procurori. 

În acest sens, Adam Călin Oniță este trimis în judecată pentru 7 acuzații de furt calificat, 3 tentative de furt calificat și o acuzație de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. 

Alin Dumitru Muntean trimis în judecată pentru 6 acuzații de furt calificat, 3 tentative, o acuzație de distrugere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumuri publice și fără carnet de conducere. 

Sorin Muntean va fi judecat pentru 4 acuzații de complicitate la furt calificat.

Sebastian Gheorghe Fernando Zalăr va ajunge în boxa acuzaților pentru o acuzație de furt calificat și Gheorghe Nicula pentru complicitate la această faptă. 

”Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Oniţă Adam Călin, Muntean Alin Dumitru, Muntean Sorin, Zălar Sebastian Gheorghe Fernando şi Nicula Gheorghe, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraților. 

În 11 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au identificat şi reţinut trei bărbaţi, cu vârste de 20, 31 şi 43 de ani, toţi din municipiul Blaj, bănuiţi de săvârșirea a șapte fapte de furt şi a trei tentative de furt.

CITEȘTE ȘI: Bandă de spărgători din Blaj, anihilată de polițiști. Au dat mai multe spargeri pe raza județului Alba

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în perioada mai – decembrie 2018, ar fi pătruns, prin efracţie, în locuinţe, case în construcţie şi într-o societate comercială şi ar fi sustras bunuri în valoare totală de 86.000 lei, între care bijuterii, articole vestimentare, scule electrice, produse electrocasnice, obiecte de artizanat, o armă din categoria celor neletale, dar şi un autoturism pe care l-ar fi folosit la săvârșirea unuia dintre furturi, iar ulterior l-ar fi abandonat.

O parte din bunurile sustrase ar fi fost valorificate de către cei trei, în pieţe şi talciocuri din judeţul Alba.

Poliţiştii au stabilit, de asemenea, că bărbaţii ar fi încercat să sustragă bunuri din alte trei locuinţe aflate pe raza municipiului Blaj.

Cu ocazia activităților de cercetate şi pentru obţinerea de probe şi recuperarea prejudiciului, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au identificat şi recuperat bunuri în valoare de 27.000 de lei.

În 14 ianuarie, pe numele celor trei bărbați a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar în 2 aprilie în urma verificării măsurilor preventive, magistrații de la Judecătoria Blaj au respins cererile de arest la domiciliu sau control judiciar, formulate de către inculpați. 

Minuta deciziei de la Judecătoria Blaj

”În temeiul art. 346 alin.1 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală din dosarul penal nr. 340/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, privind pe inculpaţii:

Oniţă Adam Călin, trimis în judecată pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 1.- ,,furt calificat” (…), în dauna persoanei vătămate S.S. (…) și ,,nerespectarea regimului armelor și muniților”, (…) 2.- ,,furt calificat” (…), în dauna persoanei vătămate I. A.-I. (…); 3.- ,,furt calificat” (…) , în dauna persoanei vătămate R. I. (…); 4.- ,, furt calificat”, (…) , în dauna persoanei vătămate N. C.-L. (…) ; 5. -,, furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate S. S.; 6. ,, furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate M. M.-A. (…) ; 7. ,, furt calificat”, (…) , în dauna persoanei vătămate E.T.I. (…); 8- ,,tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate D. V.-G. (…); 9.- tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate C. C. (…); 10.- tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate D.D. (…)

Muntean Alin-Dumitru, trimis în judecată pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 1.- ,,furt calificat” (…) în dauna persoanei vătămate S. S.; 2.- ,,furt calificat” (…) ,,distrugere” (…), în dauna persoanei vătămate I. A.-I. 3. (…), în dauna persoanei vătămate N. C.-L.; conducerea pe drumurile publice ale unui vehicul fără permis de conducere, (…) și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, (…), 4.,, furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate S. S.; 5.,, furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate M. M.-A.; 6.,, furt calificat”, (…), ,în dauna persoanei vătămate E. T.-I.; 7.,,tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate D. V.-G.; 8.tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate C. C.; 9.tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate D. D.

Muntean Sorin, trimis în judecată pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 1. ,, complicitate la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate S. S.-S.; 2,, complicitate la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate S. S.-S.; 3 . ,, complicitate la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate M. M.-A.; 4 complicitate la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate E. T. I.

 Zălar Sebastian Gheorghe Fernando, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ” furt calificat” , (…), , în dauna persoanei vătămate R.I. 

Nicula Gheorghe, trimis în judecată pentru săvârșrea infracțiunii de ,,complicitate la furt calificat”, (…) în dauna persoanei vătămate R. I.

 Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Oniţă Adam Călin, Muntean Alin Dumitru, Muntean Sorin, Zălar Sebastian Gheorghe Fernando şi Nicula Gheorghe, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.” se arată în decizia magistraților de la Judecătoria Blaj, din data de 2 aprilie 2019. 

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 29 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, peste 20.000 de la începutul pandemiei în județ. Incidența actualizată

Publicat

Au fost înregistrate 29 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba luni, 19 aprilie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 20.017 de persoane au fost confirmate pozitiv.

În același interval, au fost 18.401 persoane vindecate și 571 decese.

Duminică, în Alba au fost prelucrate 323 probe, la SJU. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 197.981.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (17 cazuri noi)

Alba Iulia – 6

Aiud – 2

Blaj – 3

Sebeș – 3

Cugir – 2

Teiuș – 1

Rural (12 cazuri noi)

Meteș – 2

Bistra – 1

Cetatea de Baltă – 1

Crăciunelu de Jos – 1

Horea – 1

Livezile – 1

Lopadea Nouă – 1

Ponor – 1

Roșia de Secaș – 1

Sântimbru – 1

Stremț – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 3,15 (anterior 3,33):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Ocna Mureș – 73 cazuri – 5,22 (anterior 5,65)

Alba Iulia – 360 cazuri – 4,70 (anterior 4,93)

Cugir – 104 cazuri – 4,05 (anterior 4,20)

Abrud – 21 cazuri – 4,01 (anterior 4,19)

Blaj – 75 cazuri – 3,61 (anterior 3,61)

Aiud – 86 cazuri – 3,38 (anterior 3,54)

Câmpeni – 23 cazuri – 3,13 (anterior 2,45)

Sebeș – 99 cazuri – 3,01 (anterior 3,11)

Teiuș – 20 cazuri – 2,76 (anterior 2,76)

Baia de Arieș – 10 cazuri – 2,63 (anterior 2,63)

Zlatna – 4 cazuri – 0,50 (anterior 0,50)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Sălciua – 12 cazuri – 8,39 (anterior 9,07)

Crăciunelu de Jos – 12 cazuri – 5,63 (anterior 6,09)

Stremț – 13 cazuri – 5,31 (anterior 6,15)

Ciugud – 16 cazuri – 4,92 (anterior 6,13)

Cut – 6 cazuri – 4,71 (anterior 3,92)

Noșlac – 8 cazuri – 4,41 (anterior 4,40)

Șibot – 10 cazuri – 4,13 (anterior 4,13)

Ighiu – 29 cazuri – 4,12 (anterior 4,48)

Sântimbru – 11 cazuri – 3,63 (anterior 3,96)

Vințu de Jos – 20 cazuri – 3,63 (anterior 4,35)

Săliștea – 8 cazuri – 3,38 (anterior 3,79)

Livezile – 4 cazuri – 3,31 (anterior 3,31)

Gârbova – 7 cazuri – 3,25 (anterior 3,72)

Poșaga – 3 cazuri – 3,13 (anterior 3,13)

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2021: Modele de subiecte pentru examen. Teste de antrenament pe discipline, setul 7, publicate de minister

Publicat

examen test

Modele de subiecte Bacalaureat 2021: Setul 7 de teste de antrenament (modele de subiecte) pentru examenul de Bacalaureat 2021 a fost publicat de Ministerul Educației.

Examenul național de Bacalaureat va fi în perioada 28 iunie – 1 iulie, probele scrise. Primele rezultate vor fi publicate în 5 iulie, iar cele finale, în 9 iulie. Competențele (probele orale) se echivalează.

Vezi și Modele de subiecte pentru BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele publicate de Ministerul Educației

TESTE de Antrenament / Modele de subiecte – BACALAUREAT 2021 – setul 7:

Modele de subiecte / Teste pregătire – la Limba și literatura ROMÂNĂ – BACALAUREAT 2021:

Real tehnologic:

Test 7 Română Real-tehn

Uman/Pedagogic:

Test 7 Română Uman-ped

Modele de subiecte / Teste pregătire – la MATEMATICĂ – Bacalaureat 2021:

Matematică-informatică

Test 7 Mate-Info

Matematică – Științe ale Naturii

Test 7 Mate-Științe Nat

Matematică – Tehnologic

Test 7 Mate-Tehn

Matematică – Pedagogic

Test 7 Mate-Ped

Modele de subiecte / Teste pregătire – ISTORIE – Bacalaureat 2021:

Test 7 Istorie

Modele de subiecte / Teste de pregătire – ANATOMIE – Bacalaureat 2021:

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum a fost tâlhărit un bătran din Blaj, de doi bărbați din Mureș. Cei doi, plasați sub control judiciar

Publicat

Un bătrân din Blaj a fost tâlhărit de un tânăr de 18 ani și un bărbat de 42 de ani de ani din județul Mureș. Cei doi au fost prinși de polițiști, iar sâmbătă, procurorii din Blaj i-au plasat sub control judiciar. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 16 aprilie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat și reținut doi bărbați, de 18 și 42 de ani, din orașul Ungheni, județul Mureș, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Se pare că, în dimineața zilei de 16 aprilie, aceștia l-ar fi abordat pe un bărbat, de 80 de ani, din Blaj, sub pretextul că-i oferă, gratis, mai multe oale, însă, la final, i-au solicitat suma de 300 de lei.

În momentul în care bărbatul și-ar fi scos banii din portofel, pentru a plăti, aceștia i-au luat, din mână, toți banii, respectiv suma de 1.200 de lei și au fugit de la locul faptei.

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, reținuții au fost prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, care au dispus cercetarea lor sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Modele de subiecte pentru examen, clasa a VIII-a. Teste la Română, setul 7

Publicat

Ministerul Educației a publicat luni, 19 aprilie, setul 7 de teste de pregătire (modele de subiecte) pentru examenul de Evaluare Națională 2021, doar cele la Română.

Testele de pregătire pentru Matematică din setul 7 vor fi publicate marți, 20 aprilie, iar cele pentru Limba maternă – miercuri, 21 aprilie.

Baremele vor fi publicate vineri, 23 aprilie.

Vezi și Modele de subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: Toate testele de antrenament și baremele la Română și Matematică

Examenul se desfășoară în perioada 22-25 iunie. Primele rezultate vor fi afișate în 29 iunie, iar cele finale în 4 iulie.

Teste de antrenament (modele de subiecte) pentru Evaluare Națională clasa a VIII-a – setul 7:

Teste/modele subiecte – Limba și literatura ROMÂNĂ – Evaluare Națională VIII 2021:

Test 7 Română EN VIII 2021

Test 7 Română minorități EN VIII 2021

CALENDAR Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a 2020-2021:

7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

sursă: rocnee.eu (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate