Connect with us
Publicitate

BLAJ

Începe procesul bandei de hoți care a terorizat Blajul. Procurorii au formulat 27 de acuzații, pentru cinci bărbați

Publicat

hoti spargatori

”Undă Verde” în procesul hoților care au terorizat Blajul și au fost prinși de polițiști, la începutul anului 2019.

Magistrații de la Judecătoria Blaj au admis rechizitoriul întocmit de către procurori și au dispus începerea judecății.

Bărbații ar fi dat spargeri în mai multe locuințe și la o societate comercială, de unde ar fi furat bani, bijuterii, scule, haine, obiecte de artizanat, toate în valoare de peste 85.000 lei, dar și un autovehicul. 

Deși inițial au fost reținuți trei bărbați, suspectați pentru multiple furturi și tentative, în timpul urmării penale au mai apărut în dosar, încă două persoane, acuzate de complicitate la furt calificat și tentativă.

Inculpaţii din acest dosar, Adam Călin Oniţă, Alin Dumitru Muntean şi Sorin Muntean, arestați preventiv, au vrut să fie cercetați în arest la domiciliu sau sub control judiciar, dar magistrații de la Blaj au respins cererea acestora. 

Marți, 2 aprilie, rechizitoriul întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj a fost admis de către judecătorii instanței. 

Mai exact, magistrații au constatat că toate probele și actele de urmărire penală au fost efectuate legal, de către procurori. 

În acest sens, Adam Călin Oniță este trimis în judecată pentru 7 acuzații de furt calificat, 3 tentative de furt calificat și o acuzație de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. 

Alin Dumitru Muntean trimis în judecată pentru 6 acuzații de furt calificat, 3 tentative, o acuzație de distrugere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumuri publice și fără carnet de conducere. 

Sorin Muntean va fi judecat pentru 4 acuzații de complicitate la furt calificat.

Sebastian Gheorghe Fernando Zalăr va ajunge în boxa acuzaților pentru o acuzație de furt calificat și Gheorghe Nicula pentru complicitate la această faptă. 

”Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Oniţă Adam Călin, Muntean Alin Dumitru, Muntean Sorin, Zălar Sebastian Gheorghe Fernando şi Nicula Gheorghe, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraților. 

În 11 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au identificat şi reţinut trei bărbaţi, cu vârste de 20, 31 şi 43 de ani, toţi din municipiul Blaj, bănuiţi de săvârșirea a șapte fapte de furt şi a trei tentative de furt.

CITEȘTE ȘI: Bandă de spărgători din Blaj, anihilată de polițiști. Au dat mai multe spargeri pe raza județului Alba

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în perioada mai – decembrie 2018, ar fi pătruns, prin efracţie, în locuinţe, case în construcţie şi într-o societate comercială şi ar fi sustras bunuri în valoare totală de 86.000 lei, între care bijuterii, articole vestimentare, scule electrice, produse electrocasnice, obiecte de artizanat, o armă din categoria celor neletale, dar şi un autoturism pe care l-ar fi folosit la săvârșirea unuia dintre furturi, iar ulterior l-ar fi abandonat.

O parte din bunurile sustrase ar fi fost valorificate de către cei trei, în pieţe şi talciocuri din judeţul Alba.

Poliţiştii au stabilit, de asemenea, că bărbaţii ar fi încercat să sustragă bunuri din alte trei locuinţe aflate pe raza municipiului Blaj.

Cu ocazia activităților de cercetate şi pentru obţinerea de probe şi recuperarea prejudiciului, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au identificat şi recuperat bunuri în valoare de 27.000 de lei.

În 14 ianuarie, pe numele celor trei bărbați a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar în 2 aprilie în urma verificării măsurilor preventive, magistrații de la Judecătoria Blaj au respins cererile de arest la domiciliu sau control judiciar, formulate de către inculpați. 

Minuta deciziei de la Judecătoria Blaj

”În temeiul art. 346 alin.1 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală din dosarul penal nr. 340/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, privind pe inculpaţii:

Oniţă Adam Călin, trimis în judecată pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 1.- ,,furt calificat” (…), în dauna persoanei vătămate S.S. (…) și ,,nerespectarea regimului armelor și muniților”, (…) 2.- ,,furt calificat” (…), în dauna persoanei vătămate I. A.-I. (…); 3.- ,,furt calificat” (…) , în dauna persoanei vătămate R. I. (…); 4.- ,, furt calificat”, (…) , în dauna persoanei vătămate N. C.-L. (…) ; 5. -,, furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate S. S.; 6. ,, furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate M. M.-A. (…) ; 7. ,, furt calificat”, (…) , în dauna persoanei vătămate E.T.I. (…); 8- ,,tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate D. V.-G. (…); 9.- tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate C. C. (…); 10.- tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate D.D. (…)

Muntean Alin-Dumitru, trimis în judecată pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 1.- ,,furt calificat” (…) în dauna persoanei vătămate S. S.; 2.- ,,furt calificat” (…) ,,distrugere” (…), în dauna persoanei vătămate I. A.-I. 3. (…), în dauna persoanei vătămate N. C.-L.; conducerea pe drumurile publice ale unui vehicul fără permis de conducere, (…) și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, (…), 4.,, furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate S. S.; 5.,, furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate M. M.-A.; 6.,, furt calificat”, (…), ,în dauna persoanei vătămate E. T.-I.; 7.,,tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate D. V.-G.; 8.tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate C. C.; 9.tentativă la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate D. D.

Muntean Sorin, trimis în judecată pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: 1. ,, complicitate la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate S. S.-S.; 2,, complicitate la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate S. S.-S.; 3 . ,, complicitate la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate M. M.-A.; 4 complicitate la furt calificat”, (…), în dauna persoanei vătămate E. T. I.

 Zălar Sebastian Gheorghe Fernando, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ” furt calificat” , (…), , în dauna persoanei vătămate R.I. 

Nicula Gheorghe, trimis în judecată pentru săvârșrea infracțiunii de ,,complicitate la furt calificat”, (…) în dauna persoanei vătămate R. I.

 Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Oniţă Adam Călin, Muntean Alin Dumitru, Muntean Sorin, Zălar Sebastian Gheorghe Fernando şi Nicula Gheorghe, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.” se arată în decizia magistraților de la Judecătoria Blaj, din data de 2 aprilie 2019. 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax