Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Începerea anului universitar scumpește chiriile în Alba Iulia. Ofertă de garsoniere și apartamente, la concurență cu căminele

Publicat

chirii imobiliare

Începerea anului universitar scumpește chiriile în Alba Iulia cu cel puțin 15-20%, spun specialiștii de pe piața imobiliară. Un apartament de 2-3 camere poate fi închiriat de la 250 de euro în sus, arată siteurile de profil dar se poate ajunge cu mult mai sus. 

Un apartament de 3 camere într-o zonă relativ bună, cum ar fi Cetate, poate ajunge și la 380-400 de euro, în funcție de finisaje. În același timp, proprietarul unei garsoniere modeste, de 34 de metri pătrați, fără finisaje noi, cere 160-170 de euro pe lună, dar una finisată poate ajunge și la 220 de euro. 

Majoritatea apartamentelor și garsonierelor se închiriază mobilate (mai mult sau mai puțin modern). 

Într-un bloc nou, în zona din spatele Alba Mall, deci nu chiar central, un apartament nou, cu garaj, se închiriază la prețuri cuprinse între 320-350 de euro lunar. 

Chiar și așa, prețurile sunt relativ convenabile pentru studenți: aceștia pot închiria un apartament de 3 camere, de exemplu, și pot împărți o chirie de 250 de euro la 3. Fiecare ar putea avea o cameră, spre deosebire de căminele studențești unde studenții stau în general câte 3. 

Pe de altă parte, căminele au avantajul de a fi mai ieftine și mai greu de obținut. 

Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia are 836 de locuri distribuite în 4 cămine, amplasate în părți diferite ale orașului. Nu există, așadar, un campus universitar semnificativ. 

Prețurile ridicate pe piața chiriilor sunt menținute și de angajații companiilor multinaționale din zonă. În majoritatea cazurilor, firmele plătesc peste 500 de euro pentru angajații lor care nu sunt din Alba, în special pentru cei din management. 

Este vorba despre firmele care lucrează la autostradă și la calea ferată, despre cele din industria de automotive dar și de alte multinaționale care dețin afaceri în județ. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax