Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Început de an şcolar 2016 în ALBA: Aproape 200 de poliţişti vor acţiona suplimentar, pentru siguranţa elevilor. Recomandări pentru părinţi şi copii

Publicat

scoala politistLuni, 12 septembrie, 192 de poliţişti din judeţul Alba vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Vezi şi LUNI începe şcoala. CALENDARUL anului şcolar 2016-2017. NOUTĂŢI la evaluările naţionale şi când sunt programate examenele şi vacanţele

Cei 144 de poliţişti de ordine publică, 26 de poliţişti de la rutieră şi 22 de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă, transmite IPJ Alba.

Pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel că, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate.

De asemenea, vor fi intensificate controalele la unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenţie deosebită va fi acordată activităților de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi, iar poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului, la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate vor organiza întâlniri informativ – preventive, cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional.

IPJ reaminteşte că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Părinţilor:

Învăţaţi-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult!

Încercaţi să aflaţi, în permanenţă, ce cred copiii dumneavoastră despre şcoală, cu ce gânduri pornesc în fiecare zi spre şcoală, cât de activi sunt la ore, ce fac şi unde merg atunci când se termină orele.

Copiilor:

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului!

Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor mult succes în noul an școlar!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax