Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Început de an școlar 2024-2025. Peste 800 de școli din țară sunt în lucrări de modernizare sau reparații. Anunțul ministrului

Publicat

Început de an școlar 2024-2025. Peste 800 de școli din țară sunt în lucrări de modernizare sau reparații. Ministrul Educației, Ligia Deca, a dat detalii despre pregătirile pentru începerea cursurilor în 9 septembrie.

”Începem anul școlar cu peste 800 de școli în proces de reabilitare, modernizare sau construcție. Un record ce arată nu doar creșterea implicării autorităților locale în viața școlii, ci și buna colaborare în comunitățile din țară.

Am solicitat să se facă toate eforturile, la nivel local, pentru ca spațiile în care vor învăța copiii să fie nu doar potrivite procesului educational, ci și sigure”, a transmis Ligia Deca, pe Facebook.

Vezi și Anul școlar 2024-2025. Când este prima zi de școală. Perioadele de cursuri și de vacanțe pentru elevii din Alba și din țară

Aceasta a precizat că a discutat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, despre stadiul pregătirilor școlilor.

La videoconferință au participat oficiali din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, inspectorii generali ai Poliției Române, ai Jandarmeriei Române și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, directorii Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Au fost prezenți, din țară, reprezentanți ai prefecții, reprezentanții inspectoratelor școlare și șefii structurilor teritoriale ale MAI.

Potrivit edupedu.ro, zeci de școli ar fi cerut inspectoratelor să organizeze „Săptămâna altfel” în prima săptămână de școală, pentru că sunt în șantier, ca soluție pentru ca elevii să nu facă cursuri până pe 16 septembrie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate