Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Început de an școlar: Guvernul nu poate asigura măști pentru toți elevii, dar dă bani primăriilor pentru aceste cheltuieli

Publicat

Măștile de protecție nu vor putea fi asigurate pentru toți elevii de către Guvern, însă primăriile vor primi bani pentru achizițiile de electronice și materiale sanitare necesare pentru școală.

De asemenea, în declarația pe proprie răspundere, pentru începutul școlii, părinții vor trece ”după câte cunosc” copilul nu a intrat în contact cu o persoană pozitivă.

Sunt declarații făcute luni de premierul Ludovic Orban și ministrul Educației, Monica Anisie, în contextul începerii noului an școlar din septembrie.

Premierul Ludovic Orban a reluat, luni, afirmațiile făcute la sfârșitul săptămânii trecute de vicepremierul Raluca Turcan, anume că nu pot fi asigurate măști pentru toți elevii care merg la școală, dar a spus că prioritatea va fi acordată elevilor din medii vulnerabile. Orban a amintit că guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care a alocat 175 milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorități locale și unități de învățământ, pentru echipamente electronice și materiale sanitare, inclusiv măști.

El a spus că guvernul va deconta cheltuielile autorităților locale și ale unităților școlare pentru a asigura buna începere a anului școlar, dar “prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile”.

Premierul a mai spus că “evident că trebuie să existe măști niște suplimentare”, dacă un copil vine fără mască să îi fie pusă la dipoziție una. “Dar acum chiar nu pot fi luate măști pentru toți copiii”.

Potrivit lui Orban, măști “vor fi la dispoziția cadrelor didactice și a copiilor în fiecare școală”.

Referitor la declarația pe proprie răspundere pe care Ministerul Sănătății a prevăzut-o pentru părinți, ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că ”și noi părinții trebuie să fim responsabili, să nu ducem copilul în comunitate, dacă prezintă simptome (…) Trebuie părintele să ia măsuri în așa fel încât să-și apere și propriul copil, și pe ceilalți”.

Dar, poate declarația ar trebui completată cu faptul că părintele “după câte cunoaște” nu a intrat în contact cu o persoană pozitivă.

”Orice școală e în administrația autorității publice locale. Aceasta are posibilitatea să achiziționeze măști și să dea nu numai copiilor, și ci personalului din unitățile de învățământ. Pentru examenele naționale, MEC a făcut achiziția și a dat tuturor celor implicați”, a spus și Anisie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax