Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Închiderea supermarketurilor în weekend: Ce spune ministrul Agriculturii. Cum e în alte țări

Publicat

Închiderea supermarketurilor în weekend: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, nu este de acord cu propunerea ca supermarketurile hipermarketurile să fie închise sâmbăta şi duminica pentru a avantaja micii proprietari de magazine de cartier.

Asemenea restricții există în câteva țări europene, însă sunt aplicate doar duminica. În afară de Austria, acestea sunt Germania, Grecia, Polonia și Slovenia.

”Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea munceşte, toată lumea are probleme”, a susţinut ministrul Agriculturii la Prima TV.

”Am avut o discuţie la guvern cu micii retaileri, au avut solicitarea aceasta de a fi închise în weekend, sâmbăta şi duminica, aceste magazine.

Micii retaileri sunt procesatorii români care au şi magazine de desfacere. Scăderea vânzărilor la magazinele mici este foarte mare în perioada de weekend.

Foarte mulţi români muncesc în timpul săptămânii şi în wekeend merg şi se relaxează, se duc în mall, în mall este şi câte un supermarket, deci fac şi cumpărăturile.

Eu nu cred că pot, ca ministru al Agriculturii, să vă oblig pe dumneavoastră când să vă faceţi cumpărăturile.

Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea munceşte, toată lumea are probleme.

Dacă am face un sondaj, nici românii n-ar fi de acord. În timpul săptămânii, foarte mulţi oameni merg la muncă, au un timp foarte scurt de a merge la cumpărături.

Sâmbăta şi duminica ies cu copiii, merg la cumpărături, se recreează şi alte lucruri”, a spus ministrul Agriculturii la Prima TV, citat de presa centrală.

Întrebat dacă, în concluzie, va fi modificat programul de funcţionare pentru hipermarket-uri, Florin Barbu a răspuns: ”Nu sunt de acord cu lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt de acord cu acest aspect”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dany

    sâmbătă, 23.03.2024 at 21:01

    Pai sa ii votam …. de la anul vor restrictiona și mâncarea. Eu mi-am luat scaunel sa am pe ce sta la coada la magazina. Asa ca hai sa votam PSD + PNL

  2. vaile

    sâmbătă, 23.03.2024 at 23:45

    dar oare pe angajatii din comert ii intreaba cineva, bugetarii nu lucreaza s-d noi ceilalti de ce am lucra, oare undeva acolo in legi nu este cumva ceva discriminare si ceva neconstitutionalitate, oare verifica cineva pe bune daca se acorda zilele libere pentru s-d.Nu cred ca se pune problema sa se inchida s-d cred ca ar trebuii platite acele zile cu 500% si atunci sa vedem cine mai tine deschis

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax