Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru doi oameni de afaceri italieni. Evaziune fiscală din cazarea unor vânători la o pensiune din Gârbova

Publicat

saviato Doi cunoscuți oameni de afaceri de cetăţenie italiană care locuiesc în Alba Iulia au fost condamnaţi de Tribunalul Alba la pedepse de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional. Decizia prin care cei doi au primit câte trei ani de închisoare poate fi contestată la Curtea de Apel. Luigi Saviato (Foto) şi Sergio Cortegiani au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că au eludat bugetul statului cu o sumă de peste 300.000 de lei. Unul dintre ei este judecat şi în Dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”.

Decizia Tribunalului Alba a fost pronunţată în 22 decembrie 2014, într-un dosar disjuns din cauzele “Pomponio” şi “Prostituate pentru VIP-uri” şi are legătură cu cazările unor vânători italieni la o pensiune din Gârbova.

Pe lângă cele două condamnări, instanţa a decis achitarea inculpatei Maria Lazăr. În cazul altui inculpat, Petru Şerpu, acesta şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat în septembrie 2013 la 6 luni de închisoare cu suspendare.

pensiune garbova În această cauză, este judecată o grupare infracţională acuzată de eludarea bugetului statului cu aproximativ 350.000 de lei reprezentând impozite şi TVA. Suma este rezultatul cheltuielilor realizate de peste 200 de vânători italieni care s-au cazat în perioada 2009 – 2010 la o pensiune din comuna Gârbova. Luigi Saviato şi Sergio Cortegiani sunt proprietarii pensiunii, iar cetăţenii români sunt angajaţi ai unor firme deţinute de aceştia. În total, procurorii au “contabilizat” 58 de grupuri de italieni, formate din trei până la şase persoane, care au venit la Gârbova pentru a participa la vânători organizate legal. Vânătorii italieni cheltuiau sume importante de bani care nu erau evidenţiate în contabilitate şi, astfel, nu erau plătite taxele către stat.

Luigi Saviato este judecat şi dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, fiind acuzat de instigare la şantaj. De asemenea, în aceeaşi cauză, Petru Şerpu este acuzat de proxenetism.

sursa foto: Google+, centroculturaleitalianoalba.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Costin

    vineri, 19.02.2016 at 03:21

    Cum se inmultesc banii cu profit de 500% ? Peste noapte potrivit declaratiilor de avere. A.G.A. – SCURTU VIOREL – reprezentantul CNCF”CFR” SA- DAMIAN LILIANA – reprezentantul ANAF- PETRICU CRISTIAN ALEXE – reprezentantul M.T. C.A.- MÎNDRU ADRIANA CAMELIA – reprezentantul M.T.- GAFIȚOI SORIN – reprezentantul CNCF”CFR” SA- IVAN RODICA – reprezentantul CNCF”CFR” SA- BIZDRIGHEAN ZOE CRISTINA – reprezentantul M.F.- BADEA SORIN GEORGE – reprezentant SC”IMCF” SA- STEFANITA ILIE NICOLAE – reprezentant SC”IMCF” SA I.M.C.F.- BADEA SORIN GEORGE – Director- MITREA CORNELIA – Director adjunct economic- PIRVAN ION – Director adjunct tehnic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax