Connect with us
Publicitate

AIUD

Închisoare cu executare pentru tânărul care a ucis o femeie, pe o trecere de pietoni din Aiud. Două accidente grave în 5 ani

Publicat

În urma cu mai bine de un an, o femeie din Aiud, care traversa strada, regulamentar, pe o trecere de pietoni, era spulberată de o mașină condusă cu viteză de un tânăr de 25 de ani. 

Femeia nu a putut face nimic în fața BMW-ului condus de Ludovic Tiberius K, care se mai afla în mașină cu încă o persoană. La mai bine de un an de la tragicul eveniment, tânărul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Aiud la închisoare cu executare, însă tânărul a făcut apel. 

În urma accidentului un bărbat a rămas fără soție, iar un copil fără mamă. Însă, tânărul care conducea o mașină puternică cu viteză foarte mare prin oraș, nu era la primul accident grav. 

În 2015, a condus beat și s-a răsturnat cu automobilul, fiind rănit grav. A avut splina ruptă și multiple fracturi. Atunci a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu amânare, adică o pedeapsă modică pentru un tânăr care a condus beat și a provocat un grav accident rutier.

Accidentul s-a produs în seara de 27 septembrie 2020, în jurul orei 20.3o. Atunci polițiștii anunțau că o femeie a fost grav rănită după ce a fost spublerată de un BMW pe o trecere de pietoni din Aiud.

CITEȘTE ȘI: UPDATE ACCIDENT GRAV la Aiud: O femeie a murit după ce a fost lovită de un automobil pe trecerea de pietoni

În urma impactului, femeia a fost aruncată în aer și a căzut la circa 20 de metri de locul în care a fost lovită.

Femeia, în vârstă de 45 de ani, a fost transportată în stare gravă la spital, dar nu a mai putut fi salvată. A decedat câteva ore mai târziu la spital.

Pedeapsa primită și ce daune are de plătit familiei îndurerate

”Imaginile video surprinse de camera de supraveghere aflată în apropiere sunt șocante, este vizibil faptul că inculpatul avea o viteză foarte mare, cu mult peste limita legală, că nu a frânat în niciun fel când s-a apropiat de trecerea de pietoni, că nu a efectuat nicio manevră de evitare a victimei, ci pur și simplu a spulberat-o pe aceasta, proiectând-o câțiva zeci de metri în față, prin aer, de pe capota mașinii pe care o conducea.

Din perspectiva instanței, fără a face aici teoria distincției formelor de vinovăție, fapta inculpatului este la limita infracțiunii de omor, la viteza cu care se deplasa în centrul orașului, în condiții meteo nefavorabile”, au precizat magistrații.

CITEȘTE ȘI: VIDEO ȘOCANT: Momentul accidentului de la AIUD. O femeie și-a pierdut viața după ce a fost spulberată pe trecerea de pietoni

”Atitudinea inculpatului față de faptele comise este una de regret, cel puțin la nivel declarativ, pe de altă parte însă, inculpatul nu a manifestat nici un fel de interes pe durata procesului pentru despăgubirea în vreun fel a părților civile sau pentru o minimă manifestare a compasiunii față de familia victimei”, au mai notat judecătorii.

Drept urmare, magistrații l-au condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

De asemenea, partea responsabilă civilmente a fost obligată la plata către copilul și soțul femeii decedate către 50.000 de euro, deși aceștia au cerut către 100.000 de euro daune morale.

CITEȘTE ȘI: Tânărul care a lovit mortal o femeie pe trecerea de pietoni, la Aiud, implicat într-un alt accident grav, în urmă cu 5 ani

Pedeapsa dată de judecători în data de 23 noiembrie 2021 a fost atacată de tânăr, iar dosarul se va muta pe rolul instanței superioare.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax