Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un bărbat care a dat o spargere, la o mănăstire din Alba, în timpul slujbei. Ce a reușit să fure

manastirea ramet

Publicat

Nicolae C., un hoț cu experiență a fost recent condamnat la închisoare cu executare, pentru un furt comis la Mănăstirea Râmeț. În data de 14 iunie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au dat o primă decizie în acest caz. 

Furtul s-a produs în data de 3 martie, în timpul slujbei. Atunci Nicolae a mers alături de un alt bărbat, martor în dosar, la mănăstirea din Alba. 

La un moment dat, în timpul slujbei a văzut un geam deschis la o chilie. Drept urmare s-a gândit că poate fura bunuri din chilie.

”inculpatul a observat un geam amplasat deasupra ușii de acces într-unul dintre corpurile de clădire din incintă, astfel că s-a urcat cu picioarele pe clanța ușii, a ridicat geamul și a intrat astfel în clădire”, au notat magistrații.

Pentru ce a fost condamnat

”La data de 3 martie 2024, în jurul orelor 12.00, inculpatul a pătruns, prin escaladarea unui geam, în interiorul unui corp de clădire din incinta Mănăstirii Rîmeț și, ulterior, a pătruns în camera (chilia) persoanei vătămate iar dintr-un portmoneu aflat într-un dulap al camerei locuite de persoana vătămată, a sustras suma de 250 lei și 120 de euro”, au notat procurorii.

Mai pe scurt a escaladat geamul chiliei, a căutat prin încăpere și a găsit banii femeii.

Victima, femeia lăsată fără bani nu a fost parte civilă în dosar.

Banii au fost recuperați înainte ca bărbatul să poată părăsi incinta mănăstirii.

Ce pedeapsă a primit

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Momentan acesta se află în arest preventiv la Penitenciarul Aiud. Bărbatul este recidivist și a fost condamnat în repetate rânduri din anul 2006 până în anul 2018, pentru diferite furturi.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax