Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Aiud care a tăiat și furat ilegal mai mulți copaci. Cât va sta după gratii

Publicat

Un bărbat din Aiud, recidivist, și un cunoscut al pădurarilor din zona în care își are domiciliul a fost condamnat la închisoare cu executare pentru tăiat ilegal de lemne. 

Decizia magistraților a venit în data de 5 august 2024, la Judecătoria Aiud. Bărbatul se află închis deja în sistemul penitenciar, unde execută o altă pedeapsă. 

Pedeapsa dată recent de magistrații din Aiud a venit la patru ani de la comiterea unor furturi de lemn dintr-o pădure de pe lângă Rîmetea.

Pentru prinderea sa pădurarii din zonă au organizat mai multe pânde, pentru a-l prinde în fapt de bărbat. Aceștia știau că bărbatul taie lemne, dar nu aveau dovezi. La un moment l-au prins asupra faptului pe bărbat, dar acesta a fugit în pădure.

Faptele pentru care bărbatul a fost cercetat, trimis în judecată și condamnat au avut loc în anul 2020.  Oamenii legii i-au făcut dosar penal bărbatului, iar acesta a ajuns în fața anchetatorilor.  Bărbatul a fost judecat pentru tăiatul ilegal și furtul a peste 30 de arbori.

”În cursul lunii mai 2020, pe timp de noapte, s-a deplasat de cel puțin 8 – 9 ori în parcelele de pădure U.P. V Rîmetea, unde a tăiat un număr total de 31 arbori de esență gorun, nemarcați, cauzând un prejudiciul total care depășește de 90,132 ori preţul mediu unui mc de masă lemnoasă pe picior”, au notat magistrații.

Bărbatul a mai avut un ajutorm un tânăr care la data comiterii faptelor era minor.

Ce pedeapsă a primit

Pentru faptele de tăiat ilegal și furt de arbori, bărbatul a fost condamnat la câte un an și 6 luni de închisoare. De asemenea mai avea pedepse pentru conducere fără carnet, sau o altă faptă de furt de arbori din 2019.

Prin calcul judecătoresc acesta a fost condamnat la 3 ani 5 luni și 20 zile închisoare și 2000 lei amendă penală. Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate