Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Alba care s-a îmbătat și a furat două oi. Unde s-a ascuns după furt

Publicat

oi ovine

Un bărbat din Alba a fost condamnat la închisoare cu executare după ce s-a îmbătat și a furat două oi. Când a vrut să le vândă și clientul și-a dat seama că au fost furate, bărbatul a fugit de frică pe câmp.

Acesta a fost condamnat la închisoare în regim de detenție deoarece mai avea și alte condamnări la activ. Ultima încercare de a scăpa de închisoare a fost la instanța superioară, unde a făcut apel, dar pe care magistrații Curții de Apel Alba Iulia l-au respins. 

În data de 13 iulie 2023, bărbatul și-a aflat sentința definitivă.

Potrivit motivării instanței, ”în seara zilei de 16.10.2021, în jurul orei 2130, inculpatul, care locuia în acea perioadă în sat Șibot, s-a deplasat la saivanul pe care persoana vătămată și unde deținea mai multe ovine.

Ajuns acolo, inculpatul  care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a legat cu o sfoară două oi, pe care, cu intenția de a le valorifica prin vânzare, le-a transportat până la domiciliul martorului(n.r. un bărbat din Șibot) propunându-i acestuia să le cumpere.

Întrucât martorul a recunoscut cele două oi ca fiind ale persoanei vătămate a luat legătura cu acesta, spunându-i să vină de urgență la adresa de domiciliu a martorului.

Odată ce persoana vătămată  a ajuns la adresa martorului, inculpatul  a observat prezența persoanei vătămate acolo, fapt ce l-a speriat și determinat să fugă pe câmp, prin lanul de porumb, abandonând ovinele la imobilul martorului.

Noapte a fost petrecută de inculpat pe câmp, fiindu-i teamă de faptul că ar putea fi prins de organele de poliție, în condițiile în care era conștient că această faptă era săvârșită în stare de recidivă, după ce a fost eliberat după executarea unei pedepse cu închisoarea în regim de detenție”, se arată în motivarea instanței.

Din cauza faptului că avea si alte condamnări la activ, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, în stare de recidivă postexecutorie.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia din data de 13 iulie a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax