Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care a lovit un medic de pe Ambulanță. Cum a reacționat echipajul

Publicat

Un bărbat din Sebeș care a lovit un medic de pe ambulanță a fost condamnat la închisoare cu executare, de magistrații Judecătoriei din oraș. 

Mai exact, este vorba despre David T., un bărbat din Sebeș, care în timpul unei intervenții a echipajului, a devenit recalcitrant și l-a lovit pe unul dintre medicii sosiți la fața locului. 

În data de 20 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Sebeș l-au condamnat pe bărbat, iar motivarea a devenit publică.

Fapta s-a petrecut în plină pandemie de COVID-19, când medicii și echipajele de pe ambulanță erau nevoiți să poarte costume speciale la fiecare intervenție.

Mai exact, incidentul s-a întâmplat în noaptea de 22 spre 23 iunie 2020., pe strada Speranței din Sebeș.

Deși medicii de pe ambulanță au fost întâmpinați de aproximativ zece persoane care făceau scandal, aceștia și-au continuat intervenția, iar medicul a ajuns să fie lovit.

Echipajul de pe Ambulanță s-a deplasat la un caz medical, al unei femei care avea un caz sincopă repetată.

Locuitorii de pe stradă violenți cu echipajul de pe ambulanță

Ajungând la fața locului, respectiv în fața imobilului în care se afla numita, membrii echipajului au fost întâmpinați de către aproximativ 10 aparținători ai pacientei, care, la vederea acestora, au devenit recalcitranți, acuzându-i pe aceștia că au ajuns târziu la intervenție.

Observând numărul mare de persoane din fața imobilului și necunoscând dacă pacienta respectivă a sosit de curând dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic sau dacă a intrat în contact cu o persoană care a fost infectată cu virusul Covid 19, în scopul prevenirii infectării, medicul a întrebat aparținătorii dacă pacienta se poate deplasa până la echipaj, în caz contrar, trebuie să aștepte până se va echipa corespunzător.

Aparținătorii au răspuns că nu se poate deplasa, motiv pentru care, după ce a scos targa din echipaj, ambulanțierul și asistentul medical au pătruns în domiciliu, urmând ca, după aceștia, să intre și medicul, care a rămas să ia ceva din trusa medicală.

Fiind foarte iritați de întrebarea medicului, dacă pacienta se poate deplasa, aparținătorii acesteia au adresat cuvinte și expresii jignitoare la adresa echipajului, iar în momentul în care medicul a coborât din autospecială cu scopul de a intra în imobil să acorde îngrijiri pacientei, a fost lovit cu pumnul în cap, în regiunea laterocervicală dreapta de către inculpat.

După acest incident a intrat și medicul în locuința în care se afla pacienta, iar după ce i-a acordat îngrijirile medicale preliminare, atât cu ajutorul asistentei medicale și ambulanțierului, cât și cu ajutorul aparținătorilor, au transportat-o pe aceasta cu o targă până la echipaj și, ulterior, la Spitalul Municipal Sebeș”, se arată în motivarea instanței.

Decizia magistraților

În data de 20 septembrie 2020, bărbatul în cauză a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru lovirea medicului.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark McKee

    joi, 21.09.2023 at 20:47

    Make up your minds Alba24. Was he sentenced to life, as stated in the opening paragraph or was it 6 months? As it says in the final paragraph? I am so confused. 😉🙄🤔

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax