Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un hoț din Ocna Mureș: A furat de la sticle de băutură, la undițe și scule. Cât va sta după gratii

Publicat

politie noaptea

Un bărbat care a dat mai multe spargeri în Ocna Mureș, în anul 2022, a fost condamnat la închisoare cu executare. Bărbatul în cauza fura tot ce găsea, de la butelii de vin, la aparate de sudură sau undițe de pescuit. 

În data de 5 ianuarie 2024 magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe acesta în primă instanță.

Mmotivarea a devenit publică, iar în ea stau scrise furturile comise de bărbat.

A furat timp de un an

Potrivit motivării instanței, primul furt reținut de anchetatori a fost în luna februarie a anului 2022. Atunci a intrat într-o locuință din oraș de unde a furat trei sticle de alcool.

Apoi, tot în perioada respectivă a furat o bicicletă din curtea unui localnic.

Un alt furt a fost dat la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie. Inculpatul a intrat într-o magazie și a furat scule în valoare de 5000 de lei.

De asemenea în aprilie a furat dintr-o altă magazine din oraș, scule și bunuri în valoare de peste 1000 de lei.

În luna mai a intrat într-o altă magazie din oraș, de unde a furat alcool și scule. Partea păgubită a reușit să facă o listă cu ce a furat bărbatul și să o prezinte anchetatorilor.

”mașină de găurit, o filetantă și un acumulator marca Einhell, un pistol de lipit, o undiță marca Caperlan de culoare albastru închis cu vârful verde, o undiță telescopică de culoare albastru cu gri, o turbosuflantă marca Panzer de culoare roșie, două flacoane de vin în cantitate de 2,5 litri fiecare, două perii de curățat tapiseria, o cutie de culoare gri închis în care se aflau 5 senzori pentru pescuit și o stație de semnalizare, 2 sticle de țuică, o șurubelniță multifuncțională de culoare galben negru, o trusă cu chei tubulare cu clichet aflate într-o cutie de culoare gri, un set de tubulare de diferite dimensiuni așezate într-un suport de cauciuc de culoare roșie și un set de biți într-un suport din cauciuc de culoare roșie, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 3.700 lei”, a precizat victima.

Seria de furturi a continuat și în luna octombrie, când a intrat în casa unui localnic și a furat o mașină de jucărie, în valoare de 500 de lei au notat magistrații.

La sfârșitul lunii respective a mai furat dintr-o casă mai multe undițe și unelte de pescuit.

Ultimul furt înregistrat a avut loc în noiembrie 2022, când dintr-o casă a furat scule, un televizor, o geacă, dar și o sticlă de vin.

Mare parte din lucrurile furate de bărbat au fost vândute, sau dacă erau alcool consumate.

Pedeapsa primită

Magistrații au probat toate furturile realizate de acesta și au dat o pedeapsa cu executare.

În data de 5 ianuarie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe bărbat la 4 ani de închisoare cu executare. Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax