Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Închisoare cu executare pentru un șofer care a omorât un tânăr din Alba Iulia într-un accident rutier

Publicat

accident sebes alba iulia

Judecătoria Alba Iulia a condamnat un șofer la 4 ani de închisoare cu executare, după ce în 2016 a provocat un accident rutier care a dus la moartea unui tânăr de 19 ani. În același dosar o firmă de asigurări trebuie să achite familiei victimei peste 220.000 euro daune morale.

Popazu Stere a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă după ce un acord încheiat cu procurorii în 2017 i-ar fi permis şoferului vinovat să scape cu o pedeapsă, cu suspendare.

În timpul judecării acordul de recunoaștere a vinovăției a fost respins de către magistrații de la Judecătoria Alba Iulia, dosarul s-a reîntors la Parchet iar inculpatul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare primită de șoferul din județul Tulcea, o firmă de asigurări trebuie să plătească 220.000 euro  daune morale și 23.311 daune morale dovedite.

”În data de 15.01.2016, în jurul orei 18:05, inculpatul Popazu Stere a condus autoutilitara marca DAF ce tracta semiremorca marca Koegel pe DN 1 şi, în zona km 373+467 m, din cauza neatenţiei nu a observat coloana de maşini oprită în faţa sa şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Renault Kangoo, condusă din sens opus de S.V.A., pe direcţia Sebeş – Alba Iulia.

În urma accidentului, C.A., pasager al autoutilitarei marca Renault Kangoo, a suferit leziuni corporale în urma căruia a decedat”, au precizat reprezenţii poliţiei la momentul producerii tragediei de pe şosea.

”În timp ce conducea camionul, a observat o coloană de maşini în faţa sa, ultima fiind o dubă de culoare albă cu inscripţii roşii, care a oprit în faţa sa, iar în momentul în care a călcat frâna, semiremorca (vagonul) l-a împins şi l-a aruncat pe contrasens, din cauză că nu a ţinut frâna, atingând cu oglinda retrovizoare dreapta duba care oprită în faţa sa.

În momentul în care a fost aruncat pe contrasens a intrat în coliziune cu un autovehicul care circula din sens opus. (…) Accidentul şi moartea victimei puteau fi evitate în condiţiile în care inculpatul observa modul în care se desfăşura traficul în faţa sa, respectiv coloana oprită de autovehicule şi efectua din timp manevrele necesare pentru a evita coliziunea cu autovehiculul care circula în faţa sa pe acelaşi sens de mers”, se afirmă în rechizitoriul întocmit de procurorii care au anchetat cazul.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax