Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare pentru angajatul DGFP Alba acuzat de mită. Și-a recunoscut faptele

Publicat

Florin Gabriel Mihăilescu, consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Alba – Activitatea de inspecţie fiscală, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, a fost condamnat la Tribunalul Alba la 2 ani de închisoare cu suspendare. Acesta și-a recunoscut faptele, motiv pentru care instanța a procedat la pronunțarea sentinței, la cel de al doilea termen de judecată.

Reamintim că, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcționar cu atribuții de control la D.G.F.P. Alba, a pretins și primit de la reprezentantul unei societăți comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuințe construit de această firmă în municipiul Cluj-Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să aprobe raportul de inspecţie fiscală în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă și pentru achitarea efectivă a sumei de 351.967 lei cu titlu de TVA.
Societatea comercială ce aparţine denunţătorului s-a constituit parte civilă cu suma de 84.000 lei, reprezentând contravaloarea imobilului primit de către inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel.

La data de 15 mai 2012, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 323/VIII/3 din data de 14 mai 2012).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax