Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare pentru judecătoarea din Alba Iulia acuzată de ucidere din culpă. Sentință definitivă la ÎCCJ

Publicat

accident judecator

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o decizie definitivă în cazul judecătoarei de la Curtea de Apel din Alba Iulia, care în 2014 a provocat un accident rutier pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia, în urma căruia un bărbat de 68 de ani şi-a pierdut viaţa. Aceasta a fost judecată pentru ucidere din culpă.

Sentința definitivă a fost dată în de 16 aprilie 2019. Instanța superioară a respins apelul judecătorului Nicoară Cristina şi a menţinut hotărârea instanţei de fond, Curtea de Apel Cluj, care a hotărât condamnarea magistratului la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

CITEȘTE ȘI: Judecătoare din Alba Iulia, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

Accidentul s-a petrecut în 16 aprilie 2014. P.H., de 68 ani, din Alba Iulia, care traversa strada prin loc marcat și semnalizat corespunzător, a fost acroşat de un autoturism condus de Cristina Nicoară.

În urma impactului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba. A murit la o săptămână după accident.

“În baza art.396 alin.2 Cpp condamnă inculpata NCG pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art.192 alin 1 şi 2 Cp la pedeapsa de 2 ani închisoare. Conform art.91, 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei anterior menţionate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

CITEȘTE ȘI: UPDATE FOTO | Accident rutier pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia: Bărbat de 68 de ani, lovit de o mașină pe trecerea de pietoni

În baza art. 93 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata NCG va respecta următoarele măsuri de supraveghere:

– să se prezinte la serviciul de probaţiune Alba la datele fixate de acesta

– să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

– să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

 – să comunice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Conform art.93 alin.2 cp obligă inculpata să frecventeze un program de de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Primăria municipiului Alba Iulia sau Biblioteca Judeţeană Alba”, se arată în soluţia pe scurt publicată de instanţă din Cluj Napoca.

sursă: adevărul.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 19.04.2019 at 18:10

    Mare lucru ! Bernevig a ucis cinci oameni si a luat trei ani si jumatate cu suspendare. Altii poate pateau mai rau, daca erau muncitori.Pentru astia tot timpul se gasasc anumite articole de lege care-i salveaza. Oare asa o fi si cu Dragnea ?

  2. Nicu

    vineri, 19.04.2019 at 18:37

    Pentru că justiție… O mizerie. Oare doamna profesează în continuare ca magistrat?

  3. Raul

    vineri, 19.04.2019 at 20:40

    La unu care fura 3 găini și o bara de salam ii da 2 ani cu executare. Și se întreabă de ce nu mai are nimeni încredere in judecători.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax