Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Închisoare cu suspendare pentru şase interlopi din Alba Iulia, în urma unui conflict din 2009. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel

Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecata Judecătoria Alba Iulia a pronunţat miercuri decizia de condamnare la închisoare în cazul a şase interlopi din oraş, pentru o încăierare de acum şase ani. Printre cei care au primit pedepse în prima instanţă se află fraţii Claudiu şi Cozmin Sibişean, dar şi foştii boxeri Andrei Dărămuş şi Iulian Cibu.
Decizia Judecătoriei poate fi contestată la Curtea de Apel. Pedepsele sunt de închisoare cu suspendare.

Claudiu Sibişean a fost condamnat la 2 ani de închisoare, Cozmin Sibişean a primit un an de închisoare, Andrei Dărămuş a primit doi ani de închisoare, Iulian Cibu şi Gheorghe Ovidiu Bîrluţ au fost condamnaţi fiecare la câte trei ani de închisoare, iar Viorel Onea are pedeapsa de un an închisoare.

Fapta care s-a judecat în primă instanţă se referă la o altercaţie petrecută în 2009, în zona unei terase din Alba Iulia, administrată de fraţii Sibişean. Parte civilă este Spitalul Judeţean Cluj unde a ajuns Viorel Onea, care s-a ales în urma loviturilor cu trei dinţi rupţi şi lovituri dure la maxilar. Aproape toţi inculpaţii au la activ condamnări cu suspendare sau executare, unii fiind deja pentru perioade mai lungi sau mai scurte în arest preventiv.

Cei şase au fost trimişi în judecată în 2012. Potrivit Poliţiei, Dărămuş, Cibu şi Bîrluţ se plimbau pe Bulevardul Transilvaniei când l-au văzut pe Viorel Onea la terasa respectivă, care se întorsese recent din străinătate. Între aceştia a izbucnit un conflict în care au intervenit şi fraţii Sibişean. Au fost lovituri de ambele părţi, iar Viorel Onea a ajuns la spital.

Claudiu Sibişean este condamnat definitiv la 7 ani de închisoare într-un alt dosar pentru iniţiere şi constituire grup infracţional organizat. Bărbatul este plecat din ţară, fiind dat în urmărire internaţională. Cozmin Sibişean a primit în acelaşi dosar 3 ani cu executare. Acesta s-a predat la poliţie şi execută restul de pedeapsă. Andrei Dărămuş mai are două condamnări cu suspendare pentru lovire. De asemenea, în dosarul ”utilajelor furate din UE” luptătorul de K1 a primit la prima instanţă pedeapsa de 7 ani şi 6 luni cu executare. Tot în acest dosar, Viorel Onea a primit 5 ani şi 6 luni în regim de detenţie. Cauza este în faza contestaţiei la Înalta Curte de Casaţie. Iulian Cibiu are şi el o pedeapsă definitivă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

sursă: adevărul

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax