Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare pentru un profesor de sport din Alba Iulia. Și-a „educat” elevii cu coada de mătură

Publicat

Un profesor de sport din Alba Iulia a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă ,după ce a bătut patru elevi cu o coadă de mătură. Viorel Oargă a recunoscut acuzațiile care i se aduc, astfel că a beneficiat de o pedeapsă mai blândă.

Sentința a fost pronunțată luni, 12 noiembrie, de Judecătoria Alba Iulia și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Tot la acest termen ,magistrații au dispus disjungerea dosarului pe latura civilă și formarea unei cauze noi.

Faptele de care este acuzat profesorul de sport de la Școala Generală „Vasile Goldiș” din Alba Iulia au avut loc în martie 2010, iar, potrivit procurorilor, Viorel Oargă „în timp ce îşi desfăşura activitatea potrivit orarului şcolar la clasa a II-a, i s-a solicitat de către unul dintre elevii prezenţi la ora de sport, permisiunea de a merge la vestiar. Deoarece elevul nu s-a întors, a trimis succesiv alţi trei colegi ai acestuia pentru a-l chema la clasă. Întrucât niciunul din cei patru elevi nu au revenit la ora de sport, spre finalul acesteia, inculpatul s-a deplasat la vestiar, unde a început să-i lovească, în mod repetat cu o coadă de mătură”.

În urma corecției aplicate de profesor, unul dintre elevi a suferit leziuni și a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale. Dat fiind faptul că, profesorul nu a fost sancționat în niciun fel de conducerea unității școlare, unul dintre părinți a luat problema în propriile mâini și a depus plângere penală.

Viorel Oargă nu s-ar afla la prima abatere de acest fel. În 2005, acesta fost sancționat cu diminuarea salariului de către Consiliul profesoral al școlii după ce a agresat un alt elev care de asemenea a ajuns la spital.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. ionel

    miercuri, 14.11.2012 at 18:03

    bravo profu . asa merita copii astia smecheri . bravo

  2. calin

    miercuri, 14.11.2012 at 19:36

    si… de ce mai profeseaza? de ce nu i se retrage dreptul de a preda fara supraveghere?

  3. calin

    miercuri, 14.11.2012 at 19:39

    si inca ceva… de ce cu suspendare? are deja a doua abatere si problema e ca a batut minori nu a dat cu picioarele de un zid. ar trebui sa il faca sa plateasca lunar cel putin 30% din venituri pana ajung pustanii majori

  4. ionel

    miercuri, 14.11.2012 at 23:33

    lasa ca nici pustanii aia nu is usa de biserica . copii de bani gata care isi etaleaza talentele pe la scolile generale , injura profesorii si se comporta ca niste golani . Profeseaza pt ca e un profesor bun si vechi si pt niste pustani de bani gata nu se da la o parte .

    • Maria

      joi, 15.11.2012 at 08:48

      Oare acest ” ionel ” o fi chiar profesorul? Ca domnul nu-l putem numi pe un astfel de profesor? Un domn cunoaste bunele maniere. Pustanii asti cum sunt numiti de <ionel < o fi ei uni de bani gata dar nu pot fi toti dintr-un efectiv de 29 sau 30 de elevi cati sunt intr-o clasa . Doar se stie ca scoala general nr.1 nu mai face parte din elita scolilor din judet ca sa adune toti copii de bani gata. dar sa revenim la acest profesor, el nu are ce sa mai caute sa predea la elevi deoarece a agresat in nenumarate randuri si alti elevi. D-na inv.Rodica Bozdoc cunoaste foarte bine astfel de exemple , dar d-sa nu a luat niciodata masuri doar a convins parintii ca se va ocupa de problema ca acestia sa nu faca reclamatie . D-na invatatoare avea si d-sa un comportament foarte urat la clasa, urlatul, trasul de par si de urechi erau la ordinea zilei. Pacat de elevi ca nu au de la cine sa ia un exemplu bun. Acesti dascali ar trebui sa se gandeasca inainte de a agresa copii ca ei sunt platiti sa faca educatie, sa fie un exemplu bun pentru copii. Ei lucreaza 3,4 sau 5 ore pe zi , au concedii de odihna pe timpul vacantelor si vechimea in munca merge ca la un salariat care lucreaza 8 ore pe zi . Asa ca nu au scuza ca sunt stresati. salariile sunt mici peste tot nu numai la ei. In concluzie rusine , rusine, rusine. Iar conducerea scolii cred ca ar trebui reinprospatata . Un dascal in prag de pensionare si cu ideei invechite la conducerea scolii cred ca este una din cauzele pentru care acesti profesori considera ca educatia se poate face si cu bata .
      Un dascal trebuie sa impuna copiilor respect prin comportamentul acestora , nu sa se tot planga pe la colturi ca copii sunt obrascnici si rai, pai cum sa fie un colectiv de elevi care petrec 4 sau cini ore cu un dascal care nu stie altceva decat sa urle, sa jigneasca si sa agreseze?

  5. Ale

    joi, 15.11.2012 at 00:40

    Foarte interesant, jos palaria parintelui care a luat situatia in maini. Acest profesor agresa si eleve, le punea mana pe fund etc. la ora de sport, se pare ca, comportamentul nu ii s-a schimbat. Pacat de copiii care au ore de sport cu el.

  6. Dana M.

    joi, 15.11.2012 at 09:38

    Am si eu copilul la scoala respectiva si face sport cu profesorul Oarga. comportamentul sau nu este schimbat deloc, nu cred ca a invatat nimic din aceasta experienta. Jigneste in continuare copiii, ii mai si loveste uneori (sub forma de gluma, cica). Cred ca si eu voi lua masuri in curand si voi merge la scoala sa lamuresc problema.

  7. ionel

    joi, 15.11.2012 at 10:43

    nu sunt profesorul . stai linistita maria . am fost un elev cu bun simt acuma multi ani in urma si l-am avut pe oarga profesor . un om deosebit si intelegator cu cei care merita si stau in banca lor . nu cred ca cei 4 elevi erau printre cei mai cuminti din acea clasa , nu cred . nu era normal nici sa ii bata , dar nota scazuta la purtare nu mai e o solutie . informatia ca avut nevoie de spitalizare e cam trasa de par si scoasa din pix pe la spital cu un cerrificat fals ca sa poata fi folosita impotriva lui . hai sa fim seriosi , stim toti cum se face cand e vorba de o.bataie minora cu vanatai si e nevoie de.probe in instanta. . asa ca nu va mai umflati in pene pe site-uri .

    • Ada

      joi, 15.11.2012 at 13:28

      Am avut si eu probleme mari cu copilul din cauza acestui profesor. Si chiar am umblat prin multe spitale si nu am facut nici un fel de reclamatie scrisa.Toata lumea stia la vremea respectiva ce s-a intamplat, dar nu s-a luat nici o masura. Asa ca era timpul sa se intample ceva.

  8. Centristul

    joi, 15.11.2012 at 14:10

    Pai de ce nu ai facut reclamatie? Normal ca nu pateste nimic daca nu il reclama nimeni pe inconstient. Ionel, copiii aia sunt pe clasa a 2-a. Mult prea devreme sa aiba fite in cap. 4 , treci la loc.

  9. Furculita

    joi, 15.11.2012 at 20:20

    Crezi ca e prea devreme sa aiba fite in cap? Ei au deja Iphone`uri si toate felurile de telefoane de ultima generatie vor sa fie si sunt cei mai rasfatati copii! Vai de ea generatie a copiilor din 2000!

  10. ionel

    joi, 15.11.2012 at 21:43

    au fitze stai linistit , altfel nu ii atingea cu matura 🙂 . are si omu ala o masura la nervii pe care si face cu elevii depravati fara bun simt si cei 7 ani de acasa care voi nu sunte-ti in stare sa ii oferiti . nu mai face-ti pe cocosii pe aici si educati-va odraslele in primu rand . Si ce ? de la o matura pe spate umblii cu copilu prin spital . hai las-o balta .

  11. Centristul

    vineri, 16.11.2012 at 09:18

    Inainte sa vorbesti de educatie, invata sa scrii corect in romana. Alt 4, treci la loc.

  12. oarga

    vineri, 16.11.2012 at 23:01

    oarga mai sti in 2006 cand l ai batut pe chitulea?:)) de cazul lui este vorba,ahahah

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax