Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Închisoare cu suspendare și despăgubiri de peste 8 milioane de lei, în dosarul microhidrocentralei de pe Râul Mic din Cugir

Publicat


Feur Tudor Simion, patronul unei firme din Cluj, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene, într-un dosar legat de construirea unei microhidrocentrale pe Râul Mic, la Cugir, a fost condamnat de Tribunalul Alba, la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Pe lângă închisoarea cu suspendare, magistrații de la instanța din Alba Iulia l-au obligat la plata a peste 8 milioane de lei, sub forma de despăgubiri civile în favoarea Ministerului Energiei.  Acesta a fost trimis în judecată de către DNA Alba Iulia în anul 2017.

Feur Tudor Simion a fost condamnat pentru ”săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false care au avut ca urmare obținerea cu rea-credință și pe nedrept de fonduri europene”.

De asemenea, magistrații au încetat procesul penal împotriva acestuia, pentru săvârșirea ”infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Decizia de la Tribunalul Alba din data de 2 iulie 2019, nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit procurorilor care au întocmit rechizitoriul: “în cursul anului 2011, inculpatul Feur Tudor Simion, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, participantă la licitația pentru atribuirea unui contract ce privea un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, a folosit în cadrul documentației de calificare trei documente false dovedind, contrar adevărului, că societatea sa are experiența necesară executării acelui gen de lucrări.

Două dintre aceste formulare au fost semnate de administratorul unei alte firme, la instigarea inculpatului Feur Tudor Simion.

 Ca urmare a acestor demersuri, la data de 4 iulie 2011, între societatea reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion și firma beneficiară a finanțării nerambursabile a fost încheiat contractul de achiziție lucrări având ca obiect realizarea obiectivului „Amenajare hidroenergetică Râul Mic, localitatea Cugir, jud. Alba”.

Ulterior la data de 14.05.2013, societatea beneficiară, fără vinovăție, a depus la Ministerul Energiei – Organismul Intermediar pentru Energie cererea de rambursare și documentele justificative privind câștigarea licitației de către firma reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion, cu consecința aprobării la plată a 8.272.473,15 lei, sumă cu care această instituție s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză” se arata în rechizitoriul întocmit de DNA Alba Iulia.

Condamnă pe inculpatul: Feur Tudor Simion la: – 2(doi) ani închisoare şi 1 an interzicerea (…) ptr. săvârşirea infr. de folosire de documente false care a avut ca urmare obţinerea cu rea-credinţă şi pe nedrept de fonduri europene (…) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 Cp 1969.

(…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Feur Tudor Simion pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată p(…) şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată,(…) obligă inculpatul la plata sumei de 8.272.473,15 lei cu titlu despăgubiri civile – daune materiale, în favoarea părţii civile Ministerul Energiei – Organism Intermediar ptr. Energie

(…) desfiinţează înscrisurile falsificate de inculpat, formularele C4 înregistrate sub numerele … şi formularul F6 din data de … Menţine măsura sechestrului asigurător luată asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Feur Tudor Simion, prin Ordonanţa nr. 192/P/2014, până la concurenţa sumei de 8.272.473,15 lei. În baza art. 274 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 1850 lei cu titlu cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care suma de 250 lei efectuate în faza de u.p. şi suma de 1600 lei în faza de judecată” se arată în minuta pe scurt a Tribunalului Alba din data de 2 iulie 2019.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum va arăta noua creșă ce va fi construită la Alba Iulia. Spații de joacă amenajate pe acoperiș

Publicat

La Alba Iulia, în zona cartierului Orhideelor, se pregătește construirea unei creșe cu spații moderne, multifuncționale și atractive pentru copii. Proiectul a ajuns la faza studiului de fezabilitate. Locația vizată este în zona cartierului Orhideelor, pe Strada Lalelelor, nr. 97 A, lângă Unitatea Militară 01684. Clădirea va fi construită pe o parcelă de 2.065 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 3 februarie. Se încălzește câteva zile, apoi din nou frig. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește de miercuri, iar din 30 ianuarie se va răci din nou. Vor mai fi câteva ninsori și ploi, dar slabe și doar local. Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme până în 3 februarie, în regiuni din țară. În Transilvania, în primele zile de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii vor avea transport rutier gratuit, pe baza carnetului de elev. Precizări de la Ministerul Educației

Publicat

Ministerul Educației a anunțat că a găsit soluția pentru a debloca situația decontării transportului elevilor, iar din anul școlar 2020-2021 aceștia vor avea gratuitate pe baza carnetului de elev. La inițiativa ministrului educației și cercetării, Monica Anisie, în ultimele două săptămâni au avut loc mai multe întâlniri interministeriale pe tema asigurării transportului elevilor școlarizați în […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Bazinul acoperit de înot din Blaj ar putea fi deschis în 14 februarie. Investiția a fost de un milion de euro

Publicat

Noul bazin acoperit de înot din Blaj va fi deschis, cel mai probabil, în 14 februarie, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar. Bazinul a fost construit în zona Bazei de Agrement, investiția fiind de aproximativ un milion de euro. „Am sperat că îi vom da drumul de Sărbători, însă din cauza probelor și a micilor probleme, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate