Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Închisoare cu suspendare și despăgubiri de peste 8 milioane de lei, în dosarul microhidrocentralei de pe Râul Mic din Cugir

Publicat


Feur Tudor Simion, patronul unei firme din Cluj, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene, într-un dosar legat de construirea unei microhidrocentrale pe Râul Mic, la Cugir, a fost condamnat de Tribunalul Alba, la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Pe lângă închisoarea cu suspendare, magistrații de la instanța din Alba Iulia l-au obligat la plata a peste 8 milioane de lei, sub forma de despăgubiri civile în favoarea Ministerului Energiei.  Acesta a fost trimis în judecată de către DNA Alba Iulia în anul 2017.

Feur Tudor Simion a fost condamnat pentru ”săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false care au avut ca urmare obținerea cu rea-credință și pe nedrept de fonduri europene”.

De asemenea, magistrații au încetat procesul penal împotriva acestuia, pentru săvârșirea ”infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Decizia de la Tribunalul Alba din data de 2 iulie 2019, nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit procurorilor care au întocmit rechizitoriul: “în cursul anului 2011, inculpatul Feur Tudor Simion, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, participantă la licitația pentru atribuirea unui contract ce privea un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, a folosit în cadrul documentației de calificare trei documente false dovedind, contrar adevărului, că societatea sa are experiența necesară executării acelui gen de lucrări.

Două dintre aceste formulare au fost semnate de administratorul unei alte firme, la instigarea inculpatului Feur Tudor Simion.

 Ca urmare a acestor demersuri, la data de 4 iulie 2011, între societatea reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion și firma beneficiară a finanțării nerambursabile a fost încheiat contractul de achiziție lucrări având ca obiect realizarea obiectivului „Amenajare hidroenergetică Râul Mic, localitatea Cugir, jud. Alba”.

Ulterior la data de 14.05.2013, societatea beneficiară, fără vinovăție, a depus la Ministerul Energiei – Organismul Intermediar pentru Energie cererea de rambursare și documentele justificative privind câștigarea licitației de către firma reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion, cu consecința aprobării la plată a 8.272.473,15 lei, sumă cu care această instituție s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză” se arata în rechizitoriul întocmit de DNA Alba Iulia.

Condamnă pe inculpatul: Feur Tudor Simion la: – 2(doi) ani închisoare şi 1 an interzicerea (…) ptr. săvârşirea infr. de folosire de documente false care a avut ca urmare obţinerea cu rea-credinţă şi pe nedrept de fonduri europene (…) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 Cp 1969.

(…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Feur Tudor Simion pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată p(…) şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată,(…) obligă inculpatul la plata sumei de 8.272.473,15 lei cu titlu despăgubiri civile – daune materiale, în favoarea părţii civile Ministerul Energiei – Organism Intermediar ptr. Energie

(…) desfiinţează înscrisurile falsificate de inculpat, formularele C4 înregistrate sub numerele … şi formularul F6 din data de … Menţine măsura sechestrului asigurător luată asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Feur Tudor Simion, prin Ordonanţa nr. 192/P/2014, până la concurenţa sumei de 8.272.473,15 lei. În baza art. 274 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 1850 lei cu titlu cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care suma de 250 lei efectuate în faza de u.p. şi suma de 1600 lei în faza de judecată” se arată în minuta pe scurt a Tribunalului Alba din data de 2 iulie 2019.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Tânărul din Alba care a provocat un ACCIDENT MORTAL și a fugit de la locul faptei a fost REȚINUT

Publicat

Tânărul din Cergău care, beat fiind, a provocat un accident rutier mortal și a fugit de la locul producerii lui, a fost reținut. Azi, 13 noiembrie, va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.  Potrivit IPJ Alba, la data de 12 noiembrie 2019, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Scutul pădurii în Alba: Peste 170 de amenzi și 33 de metri cubi de material lemnos confiscat de polițiști, în ultima săptămână

Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În ultimele 7 zile au fost făcute 58 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 172 de amenzi şi au confiscat 33 de metri cubi de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Industrie și Servicii a Camerei Deputaților 

Publicat

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb a fost ales, marți, 12 noiembrie, în funcția de Vicepreședinte al Comisiei Permanente pentru Industrie și Servicii a Camerei Deputaților. ”Este comisia în care am activat de la începutul mandatului meu și în care am susținut, alături de colegii mei din PNL și de domnul ministru Virgil Popescu, cel […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură pentru cei care vând pe OLX, Publi24 și Okazii. Reguli noi și amenzi mari în comerțul online

Publicat

cumparaturi online

Persoanele care vând în mod repetat diferite produse pe site-uri de specialitate vor fi nevoiți să se supună regulilor impuse de obicei comercianților. Dacă nu vor respecta noile prevederi persoanele fizice, care sunt comercianți în mediul on-line, riscă amenzi între 400 şi 10.000 de lei. Acest lucru se datorează faptului că Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate