Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Închisoare cu suspendare și despăgubiri de peste 8 milioane de lei, în dosarul microhidrocentralei de pe Râul Mic din Cugir

Publicat

Feur Tudor Simion, patronul unei firme din Cluj, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene, într-un dosar legat de construirea unei microhidrocentrale pe Râul Mic, la Cugir, a fost condamnat de Tribunalul Alba, la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Pe lângă închisoarea cu suspendare, magistrații de la instanța din Alba Iulia l-au obligat la plata a peste 8 milioane de lei, sub forma de despăgubiri civile în favoarea Ministerului Energiei.  Acesta a fost trimis în judecată de către DNA Alba Iulia în anul 2017.

Feur Tudor Simion a fost condamnat pentru ”săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false care au avut ca urmare obținerea cu rea-credință și pe nedrept de fonduri europene”.

De asemenea, magistrații au încetat procesul penal împotriva acestuia, pentru săvârșirea ”infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Decizia de la Tribunalul Alba din data de 2 iulie 2019, nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit procurorilor care au întocmit rechizitoriul: “în cursul anului 2011, inculpatul Feur Tudor Simion, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, participantă la licitația pentru atribuirea unui contract ce privea un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, a folosit în cadrul documentației de calificare trei documente false dovedind, contrar adevărului, că societatea sa are experiența necesară executării acelui gen de lucrări.

Două dintre aceste formulare au fost semnate de administratorul unei alte firme, la instigarea inculpatului Feur Tudor Simion.

 Ca urmare a acestor demersuri, la data de 4 iulie 2011, între societatea reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion și firma beneficiară a finanțării nerambursabile a fost încheiat contractul de achiziție lucrări având ca obiect realizarea obiectivului „Amenajare hidroenergetică Râul Mic, localitatea Cugir, jud. Alba”.

Ulterior la data de 14.05.2013, societatea beneficiară, fără vinovăție, a depus la Ministerul Energiei – Organismul Intermediar pentru Energie cererea de rambursare și documentele justificative privind câștigarea licitației de către firma reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion, cu consecința aprobării la plată a 8.272.473,15 lei, sumă cu care această instituție s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză” se arata în rechizitoriul întocmit de DNA Alba Iulia.

Condamnă pe inculpatul: Feur Tudor Simion la: – 2(doi) ani închisoare şi 1 an interzicerea (…) ptr. săvârşirea infr. de folosire de documente false care a avut ca urmare obţinerea cu rea-credinţă şi pe nedrept de fonduri europene (…) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 Cp 1969.

(…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Feur Tudor Simion pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată p(…) şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată,(…) obligă inculpatul la plata sumei de 8.272.473,15 lei cu titlu despăgubiri civile – daune materiale, în favoarea părţii civile Ministerul Energiei – Organism Intermediar ptr. Energie

(…) desfiinţează înscrisurile falsificate de inculpat, formularele C4 înregistrate sub numerele … şi formularul F6 din data de … Menţine măsura sechestrului asigurător luată asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Feur Tudor Simion, prin Ordonanţa nr. 192/P/2014, până la concurenţa sumei de 8.272.473,15 lei. În baza art. 274 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 1850 lei cu titlu cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care suma de 250 lei efectuate în faza de u.p. şi suma de 1600 lei în faza de judecată” se arată în minuta pe scurt a Tribunalului Alba din data de 2 iulie 2019.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Producție record de ”banane de Alba Iulia”, în sera cu minuni de la Schit. Ciorchinii uriași așteaptă să fie culeși

Publicat

banane

Producție record de ”banane de Alba Iulia” în sera cu minuni a domnului Nelu. O gospodărie situată în zona Schit a orașului ascunde un mic paradis tropical.  Într-o seră improvizată, înconjurați de lămâi, portocali și smochini, doi bananieri imenși, de peste 6 metri, produc fie că e iarnă sau vară fructe.  În urmă cu câțiva ani, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO ȘTIREA TA: Plimbare nocturnă a celor șase cai frumoși din Alba Iulia. Pericol pentru șoferi, pe timp de noapte

Publicat

cai strada

Viața de noapte pare să le priască celor șase cai din Alba Iulia, care se plimbă nestingherți la ore târzii, prin zona stadionului municipal.  Cea mai recentă ieșire a cailor în oraș a fost în noaptea de vineri spre sâmbătă. În jurul orei 1.40, mai mulți cititori Alba24 au observat animalele în timp ce se […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT RUTIER în Alba: O persoană rănită, după ce mașină în care se afla s-a răsturnat pe DJ 107B, în zona localității Galtiu

Publicat

accident

Un accident rutier s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 15.20, pe drumul județean 107 B, pe raza localității Galtiu. Potrivit ISU Alba, o persoană a fost rănită ușor după ce mașina în care se afla s-a răsturnat în afara carosabilului.  La fața locului a intervenit Detașamentul de Pompieri Alba Iulia cu o autospecială de stingere, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vreme rea în județul Alba. Averse, descărcări electrice, grindină. ZONELE VIZATE

Publicat

Meteorologii au emis o avertizare de tip Cod Galben de vreme rea, pentru județul Alba, zona de munte de peste cota 1800, în intervalul orar 15.00 –  16.00. Se vor semnala: descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului Fenomene asociate : averse ce vor cumula local 20…25 l/mp  

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate