Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Închisoare cu suspendare și despăgubiri morale, pentru un accident fatal pe trecerea de pietoni, în Apuseni

Publicat

În urmă cu doi ani, un moment de neatenţie şi o defecţiune la sistemul de iluminare al unei autoutilitare au fost motivele principale care au determinat un accident rutier petrecut pe trecerea de pietoni și soldat cu moartea unei femei de 53 de ani. Tragedia a avut loc pe DN75, între Bistra și Câmpeni. Conducătorul auto a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata unor despăgubiri morale de 50.000 de euro.

Accidentul a avut loc în 21 septembrie 2015, pe DN75, între Bistra şi Cîmpeni, iar prima decizie în dosarul cu obiect ”ucidere din culpă” a fost pronunţată în 22 noiembrie 2017, la Judecătoria Cîmpeni.

Inculpatul Şuteu Samir Vasile este recidivist, acesta mai fiind condamnat în anul 2016 tot la închisoare cu suspendare pentru trafic cu etnobotanice. Inculpatul în vârstă de 39 de ani a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi în acest dosar, instanţa considerând că nu se impune o pedeapsă privativă de libertate. Bărbatul a recunoscut toate probele administrate în dosarul privind accidentul şi a fost judecat în procedura simplificată, beneficiind şi de reducerea cu o treime a pedepsei.

„La data de 21.09.2015 orele 06.28 inculpatul, în timp ce conducea autoutilitara N1, pe DN 75, în direcţia de mers Bistra – Cîmpeni, la km. 79 + 40 m, în localitatea Cîmpeni, a lovit cu partea dreapta faţă a autoutilitarei, pe numita M. E., de 53 ani, care se angajase regulamentar în traversarea drumului public, pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a victimei, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, unde a decedat”, se afirmă în motivarea deciziei de la Judecătorie, potrivit adevărul.ro.

În urma testării s-a stabilit că şoferul nu a consumat băuturi alcoolice.

”Din declaraţiile martorilor, ce se aflau în cabina autoutilitarei, reiese faptul că, în timp ce se deplasau pe DN 75, direcţia de mers Bistra – Cîmpeni, conducătorul auto Şuteau Samir Vasile a schimbat faza de drum cu cea de întâlnire, însă din cauza unei defecţiuni la sistemul de iluminat al autoutilitarei, a existat posibilitatea ca acesta să nu fi văzut că victima se angajase în traversarea drumului naţional, prin loc marcat. Când a schimbat faza lungă cu cea de întâlnire – care a fost defectă – autoutilitara a rămas doar cu poziţiile aprinse. Autovehiculul avea volanul pe partea dreaptă, iar vizibilitatea conducătorului auto i-a fost îngreunată de locul unde s-a aflat şi de o altă autoutilitară staţionată pe partea dreaptă a şoselei. Inculpatul a susţinut că şi-a dat seama că nu-i funcţionează luminile de întâlnire, doar în aceea dimineaţă, după ce a plecat din Baia de Arieş. Întrucât trebuia să ajungă la serviciu, la ora 08:00, împreună cu colegii săi, nu s-a mai întors pentru a repara defecţiunea. A apreciat că a circulat cu viteza 50 km/oră, iar în momentul impactului a avut aproximativ 30-40 km/oră. Conform raportului de identificare şi constatare tehnică, autoutilitara N1 a avut lumină de întâlnire lipsă”, se mai precizează în document.

Instanţa a constatat că inculpatul a comis infracţiunea de ucidere din culpă în concurs cu infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, pentru care a fost condamnat definitiv în 22 iunie 2016 la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. În final, pentru toate cele trei infracţiuni, inculpatul s-a ales cu pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani.

De asemenea, instanţa i-a mai interzis să conducă autovehicule pe o perioadă de 3 ani şi a decis să acorde despăgubiri morale totale de 50.000 de euro pentru cele cinci părţi civile din dosar (10.000 de euro pentru fiecare).

Decizia a fost contestată, iar dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax