Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare de 3 ani cu suspendare pentru patronul „Pomponio”, Luca Anversa. Ceilalţi 5 inculpaţi din dosar au primit pedepse similare


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat, luni, în dosarul în care au calitatea de inculpaţi 5 angajaţi ai firmei „Pomponio” împreună cu patronul societăţii comerciale, Luca Anversa. Aceştia sunt acuzaţi de evaziune fiscală, iar la termenele anterioare ale procesului au recunoscut în faţa instanţei săvârşirea faptelor, beneficiind aşadar de reducerea cu o treime a pedepselor.

Instanţa a decis condamnarea la închisoare pe o perioadă de 3 ani, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional nestructurat, evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţe,în cazul patronului societăţii „Pomponio”, Luca Anversa. Pentru angajaţii Elena Avram, Elena Crişan, Daniel Bădescu, Iulian Octavian Pop şi Ana Maria Goia au fost dispuse pedepse de închisoare cu suspendare între 1 an şi 8 luni şi 3 ani. Aceştia au mai fost obligaţi la plata unor daune civile în valoare de peste 3,4 milioane de lei.

Vă prezentăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia privind decizia instanţei:

„Astăzi, 28.11.2011, în dosarul disjuns din dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul Pomponio, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea celor 6 inculpaţi, care au recunoscut săvârşirea faptelor pentru care au fost trimişi în judecată, la pedepse cuprinse între 1 an şi 8 luni şi 3 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit obligaţia inculpaţilor de plată a despăgubirilor civile în sumă totală de 3.445.656,08 lei RON către partea civilă Statul Român reprezentat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba şi a menţinut sechestrul asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor şi părţilor responsabile civilmente până la concurenţa sumelor stabilite cu titlu de despăgubiri civile.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia în rezumat:

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpaţilor după cum urmează:

– Inculpatul A.L., cetăţean italian, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional nestructurat, evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţe.

– Inculpata G.A.M., cetăţean român, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional nestructurat, evaziune fiscală şi executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţe.

– Inculpata A.E., cetăţean român, la o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 şi 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional nestructurat şi evaziune fiscală.

– Inculpaţii C.M.E., P.O.I., B.D., cetăţeni români, la câte o pedeapsă de 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional nestructurat şi evaziune fiscală.

Pe durata termenului de încercare toţi inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a. să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune din raza de domiciliu.

b. Să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea.

c. Să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

d. Să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă Curtea de Apel Alba Iulia atrage atenţia inculpaţilor că în caz de neîndeplinere, cu rea-credinţă, a masurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă, va revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi va dispune executarea în întregime a pedepsei.

Curtea de Apel Alba Iulia obligă inculpaţii la plata despăgubirilor civile către partea civilă Statul Român reprezentat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, după cum urmează:

– inculpaţii A.L., G.A.M. în solidar cu părţile responsabile civilmente SC EUROPEXPRES SRL şi SC POMPONIO SA la plata sumei de 92.062 lei (prejudiciu din relaţia cu S.C. Europexpres SRL) reprezentând redevenţe miniere;

– inculpaţii A.L., A.E., G.A.M., C.M., P.O.I. şi B.D., în solidar cu partea responsabilă civilmente SC POMPONIO SA la plata sumei de 1.280.071 lei prejudiciu rezultat din vânzările ilegale de beton, reprezentând impozit pe profit şi T.V.A.;

– inculpaţii A.L., A.E. în solidar cu partea responsabilă civilmente SC POMPONIO SA la plata sumei de 843.457 lei (prejudiciu rezultat din scăzăminte 3% eroare de cântărire reprezentând impozit pe profit şi TVA);

– inculpaţii A.L., G.A.M., în solidar cu părţile responsabile civilmente SC POMPONIO SA şi SC AGROBALCANICA SRL la plata sumei de 55.200 lei (vânzări beton pentru drumul de acces la SC Agrobalcanica SRL, reprezentând impozit pe profit şi TVA) şi 105.296,08 lei (prejudiciu rezultat din necolectarea TVA-ului prin nefacturarea lucrărilor către SC AGROBALCANICA SRL);

– inculpaţii A.L., G.A.M., în solidar cu părţile responsabile civilmente SC POMPONIO SA şi SC Agrobalcanica SRL la plata sumei de 124.786 lei (prejudiciu rezultat din contract de întreţinere spaţii verzi fictiv, între SC Agrobalcanica SRL şi SC Pomponio SA); inculpaţii A.L., G.A.M., în solidar partea responsabilă civilmente SC Pomponio SA la plata sumei de 884.874 lei (prejudiciu rezultat din reevaluarea terenurilor vândute de SC Pomponio SA la SC Kronospan SA reprezentând impozit pe profit), 59.910 lei (prejudiciu rezultat din diminuarea redevenţelor miniere) Curtea de Apel Alba Iulia menţine sechestrul asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor şi părţilor responsabile civilmente până la concurenţa sumelor stabilite cu titlu de despăgubiri civile.

Curtea de Apel Alba Iulia obligă inculpaţii în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Pomponio SA, SC Euroexpres SRL, SC Agrobalcanica SRL la plata sumei de 97.743 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare cu inculpaţii şi partea civilă şi comunicare cu restul părţilor. Competenţa de soluţionare a apelului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cei 6 inculpaţi care au recunoscut în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei au fost judecaţi numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Art.3201 din Codul de Procedură Penală (introdus prin Legea nr.202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor) prevede reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii pentru inculpaţii care recunosc în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe. Pentru ceilalţi inculpaţi în „dosarul Pomponio” va continua judecata în dosarul iniţial, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 09.12.2011.”

Magistraţii urmau să dea o soluţie în această cauză, vineri, dar au amânat pronunţarea pentru luni, 28 noiembrie. Reamintim că angajaţii „Pomponio”, Luca Anversa, patronul societăţii comerciale, Elena Avram, Elena Crişan, Daniel Bădescu, Iulian Octavian Pop şi Ana Maria Goia sunt judecaţi pentru evaziune fiscală alături de alţi 4 funcţionari ai DGFP Alba. Curtea de Apel Alba Iulia a decis disjungerea acestui dosar după ce inculpaţii au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi şi s-au angajat să acopere integral prejudiciile produse.

Procurorul care instrumentează cauza a fost de acord cu disjungerea dosarului, atât pe latura penală, cât şi pe cea civilă, propunând condamnarea la închisoare prin contopirea pedepselor în cea mai mare şi executarea acestora în stare de libertate.

În Dosarul „Pomponio” sunt judecaţi în stare de arest preventiv, pentru sprijinirea grupului infracţional alcătuit din angajaţi ai societăţii comerciale, Ioan Dobra, Ioan Ispas, Dorin Conţan şi Ioan Sârbu.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. toby

  luni, 28.11.2011 at 17:09

  +….si-au recunoscuit vina dupa ce au distrus evidenta extracontabila, adica au recunoscut ce au vrut ei …..

 2. Eu

  marți, 29.11.2011 at 08:24

  Nenorocitilor…tara de doi bani. Roamniaaaaaa, romaniaaaa…oooooo….Roamniaaaaaa. Mai bine in Congo..cu K

 3. viorel

  marți, 06.12.2011 at 18:12

  Rusine sa-i fie justitiei romane pentru cazuri ca acestea.
  Dupa ce se cheltuie atitia bani pentru urmarirea penala si aducerea lor in justitie,le da.ti pedeapsa cu suspendare.RUSINE,RUSINE, RUSINE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Slujbele din noaptea de Paște se țin în afara bisericilor. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

Publicat

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni seara, la Digi 24, că slujbele din noaptea de Paști vor fi ținute în aer liber, în afara bisericii, cu respectarea regulilor de distanțare.

Șeful Guvernului a mai spus că va mai avea miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase pentru a organiza noaptea Paștelui ortodox.

Premierul a mai spus că în localitățile în care se ajunge la o rată de 60% de persoane vaccinate ar putea să nu mai existe restricții și că trebuie să fie luate în vedere alte măsuri sub formă de premiere pentru personalul companiilor care se vaccinează.

„Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, miercuri, ca să vedem cum organizăm noaptea de Paști ortodox.

Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etcetera. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu și vom lua cele mai bune măsuri”, a spus Florin Cîțu la Digi24

Premierul Florin Cîțu a declarat luni seară, la Digi24, că miercuri vor avea loc noi discuții cu cultele religioase privind slujba de Paști și se vor stabili clar regulile care vor trebui respectate.

Șeful Executivului a precizat că slujba de Paști se va ține în afara bisericilor, dar respectând regulile de distanțare.

„Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare. Miercuri ne vom asigura că procedurile sunt înțelese clar de toată lumea și că le vom respecta cu toții”, a mai spus Florin Cîțu.

Declarații Florin Cîțu despre cum se vor ține slujbele în noaptea de Înviere

 • Am discutat și cu primarii PNL și șefii de CJ, să vorbească despre beneficiile campaniei de vaccinare, dar la țară e nevoie de primar și de preot
 •  Este nevoie de toată lumea, din ce am văzut eu și biserica, și toate cultele susțin campania în acest moment
 • Eu cred că preoții susțin campania de vaccinare. Voi avea o discuție cu cultele din nou, miercuri, pentru noaptea de Paști, să vedem cum organizăm noaptea de paști ortodox
 • Tot trebuie să avem niște reguli de distanțare, în jurul bisericii, etc. S-a putut și până acum se va putea și în noaptea de Paști. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare
 • În acest moment dacă vrem să revenim la normalitate trebuie să avem această campanie de succes
 • Sunt sigur că vom atinge aceste borne, sunt foarte optimist după discuțiile de la Cluj. Toți vor să aibă o normalitate, să fie închiși, deschiși etc
 • Dacă ai tot personalul vaccinat, vorbim despre o altă situație. Noi vrem cu toții sau nu vrem să revenim la normalitate? Singura cale este vaccinarea.
 • Dacă se ajunge într-o localitate cu 60 % vaccinați, să nu mai existe restricții. Vom vedea, nu știu
 • Putem să discutăm alte măsuri, pentru personal care este vaccinat, trebuie să existe o primă

surse: libertatea.ro, g4media.ro, digi24

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comisie pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, în urma acuzațiilor făcute de fostul ministru al Sănătății

Publicat

Premierul Florin Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii, a semnat, luni, Ordinul privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, care va identifica potenţialele neconformităţi din raportări.

Premierul Florin Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii, a semnat, luni, Ordinul ministrului sănătăţii nr. 526/19.04.2021 privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19.

Din componenţa comisiei fac parte un număr de 7 persoane, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional al Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un reprezentant al Serciviului de Telecomunicaţii Speciale.

Printre atribuţiile Comisiei se numără identificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 şi a responsabilităţilor instituţiilor implicate, precum şi identificarea potenţialelor neconformităţi, corectarea lor şi formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătăţire a procesului de raportare şi a calităţii datelor”, potrivit Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului şi a conţinutului raportarilor curente din bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19 şi să identifice corespondenţa dintre bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19.

Diferențe în privința numărului de decese COVID 19 anunțate de Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a acuzat că a descoperit diferenţe în privinţa numărului de decese cauzate de pandemia de COVID-19.

Fostul ministru și secretarul de stat Andreea Moldovan au înființat un grup de lucru prin care să se verifice numărul de decese raportate.

Documentul care a fost înregistrat la Ministerul Sănătății, prin care s-a înființat grupul de lucru pentru raportarea deceselor Covid de la Ministerul Sănătății, „arată ca un fals în acte”, a spus prim-ministrul Florin Cîțu la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Premierul spune că este în desfășurare o investigație la Ministerul Sănătății în acest moment pentru a se ajunge la o concluzie.

„Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aș fi știut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public ca o dovadă a existenței unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigații în detaliu și am descoperit că există acest document care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat.

Cîțu: dacă ar fi existat acest grup de lucru, l-aș fi pus la lucru

Acolo sunt mai multe lucruri – un secretar de stat care nu știe legislația în vigoare – sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate și, ca de fiecare dată, vom avea o concluzie și o prezentăm public.

Văd că aveți surse foarte bune și ați aflat ceea ce am aflat și eu astăzi, acea problemă cu înregistrarea cu același număr pentru două documente. Arată ca un fals în acte, dar nu pot să mă pronunț.

Poate să fie și o greșeală, eu sunt gata să admit că ar putea fi și o greșeală, dar fără o analiză să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm.

Dacă ar fi existat acest grup de lucru, l-aș fi pus la lucru. De asta am cerut sâmbătă, dacă există acest grup de lucru să mi se dea un raport a ceea ce a făcut până acum ca să știm de unde pornim. Dacă nu există, facem unul! Nu am o miză în a crea un grup de lucru.

Și nu înțeleg astfel de acțiuni care aruncă chestii pe surse… Cea mai ciudată a fost acea coală de hârtie care ar fi venit la premierul României, pe care nu scrie de unde e, de la cine ș.a.m.d.

Ca și cum în România așa s-ar face lucrurile, iar premierul primește o coală de hârtie și semnează apoi pe ea „am primit”, fără să-l intereseze de unde e… Asta este problema. Să crezi, să presupui că premierul României își va pune semnătura pe o coală de hârtie care vine din neant.

(…) Eu nu primesc documente personal, există filtre până ajung documentele la mine și există proceduri, ele trebuie să fie prezentate într-o anumită formă, mai ales dacă scrie «Confidențial» pe ele”, a spus premierul Florin Cîțu, la Digi24.

Vlad Voiculescu a declarat public că la nivelul ministerului Sănătății s-a decis constituirea unui grup de lucru privind neconcordața numărului morților de Covid.

Ulterior, în spațiul public a fost transmis un document care prezintă componența grupului. Documentul are numărul de înregistrare 578/12.04.2021. 

De asemenea, alături de document a fost transmisă și o pagină scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că premierul a fost înștiințat.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 2 Mai, de Paști, în Transilvania, la munte și în celelalte regiuni din țară. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

În Transilvania, până în 2 mai, de Paște, vremea se încălzește apoi se răcește din nou.

Posibile ploi vor fi în intervalul 27-28 aprilie și la începutul lunii mai.

Vezi și Prognoza meteo / Vremea de FLORII, Paște și 1 Mai 2021

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, astfel în 22 aprilie se va ajunge la o medie a acestora de 16-17 grade.

Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18-20 de grade.

În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, până în 26 aprilie media acestora se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5-7 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariție a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână, în 27 și 28 aprilie și spre începutul lunii mai.

LA MUNTE

Până în 26 aprilie, vremea se va menține relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zonă ce vor oscila între 4 și 7 și minime preponderent negative, în general, cuprinse între -4 și 0 grade.

Spre sfârșitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10-12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2-4 grade.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, iar în zona înaltă și sub formă de lapoviță și ninsoare.

MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel în 22 aprilie se va ajunge la o medie a maximelor de 16 grade.

Spre finalul săptămânii (23 – 25 aprilie), este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor apropiate de normalul climatologic al perioadei, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie în creștere treptată spre 20 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 4-5 grade în primele zile ale intervalului, însă în jurul datei de 25 aprilie sunt estimate valori apropiate de limita de îngheț (1-2 grade).

În a doua săptămână de prognoză, sunt prognozate minime în limite normale pentru această perioadă, în medie de 6-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații, izolat mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 20 – 23 aprilie, dar și spre finalul lunii aprilie (în zilele de 27 și 28) și începutul lunii mai.

BANAT

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jur de 12 grade în prima zi a intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18-19 grade în data de 22 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul valorii de 21 de grade.

Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 7 grade în prima parte a intervalului, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25 aprilie, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6-10 grade.

În prima săptămână sunt prognozate ploi locale și trecător descărcări electrice, iar ulterior probabilitatea de apariție a acestora se va menține ridicată, în special în zilele de 26 și 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

CRIŞANA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne sub mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 12 grade, se va ajunge la o medie a acestora de 17-18 grade în data de 22 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18-20 de grade.

În perioada 19 – 26 aprilie, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 4 și 7 grade, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6-9 grade.

În prima săptămână sunt prognozate ploi locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, când trecător se vor semnala și descărcări electrice. Ulterior probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi ușor în primele zile ale intervalului, de la o medie a maximelor termice de 12-13 grade, până la 18 grade în 22 aprilie, însă spre finalul săptămânii se va reveni la o medie regională de numai 14 grade.

Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru întreaga regiune de 18-20 de grade.

Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra spre finalul perioadei, când se vor atinge 8-10 grade.

Probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. În special în primele zile ale intervalului, izolat sunt posibile și cantități mai însemnate.

DOBROGEA

La începutul intervalului pe fondul nebulozității persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 12-13 grade.

Vremea se va încălzi în 22 și 23 aprilie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime de 17-18 grade, dar spre finalul săptămânii se întrevede o scădere de temperatură, la valori diurne în medie de 14-15 grade.

În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 6 și 8 grade. Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate maxime în jurul a 18 grade și minime, în medie de 9-11 grade.

În primele două zile temporar va ploua, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului ploile vor fi posibile pe arii mai restrânse.

MUNTENIA

La începutul intervalului pe fondul nebulozității persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 13-14 grade.

Ulterior vremea se va încălzi, iar în 22 și 23 aprilie, se vor atinge maxime, în medie de 19-20 grade, dar spre finalul săptămânii sunt prognozate maxime mai scăzute, în jurul a 16 grade.

În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 7 grade.

După 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv o medie regională a maximelor de 20-22 de grade și de 8-10 grade pentru temperaturile minime.

Va ploua pe arii extinse la începutul intervalului, când și cantitățile de apă vor fi însemnate, iar local și temporar și în restul perioadei.

OLTENIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jurul a 12 grade în prima zi se va ajunge la o medie a acestora de 19-20 grade în zilele de 22 și 23 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 22 de grade.

Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 6 grade în prima parte a intervalului, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 8-10 grade.

La începutul săptămânii pe arii extinse vor fi ploi în general moderate cantitativ. În restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 și după 27 aprilie.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: CRIMA din Răhău. Polițiștii care l-au prins pe atacator sunt din Sebeș și l-au căutat cu motociclete enduro prin pădure

Publicat

Cei doi polițiști care l-au prins pe autorul crimei de la Răhău sunt de la Poliția Sebeș și au plecat în căutarea acestuia cu motociclete enduro. Atacatorul se ascunsese în pădure.

Detaliile au fost făcute publice pe pagina de Facebook Polițiști-Uniți suntem puternici.

Crețu Ionuț Dragoș din cadrul – Secției 7 Politie Rurală Sebeș și Pop Horea Cosmin din cadrul Poliției Sebeș – Biroul Rutier, în cursul zilei de azi, 19.04.2021, au reușit prinderea autorului infracțiunii de omor săvârșit în noaptea de 18/19.04.2021 în localitatea Răhău, jud. Alba, după ce acesta a fugit de la locul faptei și s-a ascuns în pădure.

Precizez că cei doi colegi au plecat în căutarea autorului cu 2 motociclete de teren, iar după mai multe ore de căutări au reușit să identifice și să rețină autorul care avea asupra sa un cuțit, fiind extrem de violent, într-o pădure din apropierea mun. Sebeș”, este mesajul menționat.

Unul dintre cei doi polițiști precizează că au fost ajutați de trei voluntari, că fără aportul acestora era posibil ca suspectul să nu fie găsit și le mulțumește pentru ajutor.

Reamintim că luni dimineața, în jurul orei 4.00, Alexandru P., bărbatul 36 de ani din Răhău, l-ar fi înjunghiat pe un tânăr de 22 de ani din sat, cu un cuțit, în zona inimii și a rănit-o pe iubita acesteia, o tânără de 21 de ani.

După ce i-ar fi atacat, bărbatul a fugit de la locul faptei. Atacatorul a fost prins luni, în jurul amiezii, într-o pădure din apropierea localității Răhău.

Vezi și FOTO-VIDEO: CRIMA de la Răhău. Principalul suspect, la audieri, la sediul Poliției Sebeș. Va fi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi propus pentru arestare preventivă.

sursă foto: Facebook (Polițiști – Uniți suntem puternici)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate