Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Închisoare de la 3 luni la 3 ani pentru promovarea în public a ideilor antiromâneşti. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

La Senat a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru prevenirea şi combaterea antiromânismului. Potrivit proiectului, promovarea în public a unor astfel de idei, concepţii sau doctrine este considerată infracţiune și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Propunerea legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiromânismului a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 2 iulie.

Potrivit documentului, prin antiromânism se înţelege percepţia referitoare la români exprimată ca ură împotrivă acestora, precum şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva românilor, îndreptate împotriva acestora, proprietăţilor lor, a instituţiilor comunităţilor româneşti sau a lăcaşurilor de cult ale românilor.

Iniţiatorii măsurii argumentează, în expunerea de motive, că o astfel de lege este necesară în contextul apariţiei şi înmulţirii unor organizaţii / grupări antiromâneşti în interiorul ţării în Transilvania (Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitat, Garda Maghiară) şi peste graniţe (Ungaria, Ucraina, Serbia).

Conform proiectului de lege, constituie infracţiuni următoarele:

  • promovarea în public de idei, concepţii sau doctrine antiromâneşti – închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi;
  • distribuirea de materiale antiromâneşti – închisoare de la un an la 5 ani;
  • confecţionarea, vânzarea, răspândirea, deţinerea şi utilizarea în public de simboluri antiromâneşti – închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi;
  • iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiromânesc, aderarea sau sprijinirea acesteia – închisoare de la 3 ani la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

sursa: senat.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax