Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare pentru cei care își trimit copiii la cerșit. A fost eliminată amenda ca formă de pedeapsă

Publicat

femeie-catuse-arestata-inchisoare-300x169

O nouă lege pentru protecția minorilor a intrat în vigoare. Pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la 3 ani este noua modificare în Codul Penal. Amendamentul a trecut de controlul de constituționalitate al judecătorilor Curții Constituționale și a devenit ”literă de lege”.

Până de curând pedeapsa pentru adulții care își trimiteau copiii la cerșit era o amendă. O amendă pe care mare parte din cei vinovați nu o plăteau niciodată.

Un amendament pentru modificarea Codului Penal propus de deputații Florin Roman și Ioan Cupșa, a trecut de  controlul de constituționalitate al judecătorilor Curții Constituționale.

Prin modificarea Codului a fose eliminată posibilitatea de acordare de amenzi, pedeapsa care a intrat în vigoare fiind de la 3 luni la 3 ani!

”Am eliminat practic prin aceste modificări ale Codului Penal posibilitatea acordării de amenzi, fapt care reprezenta portița prin care scăpau de pușcărie persoanele care trimiteau copiii la cerșit. Practica ne-a arătat că sistemul de până acum nu era eficient, pentru că aceste persoane pe lângă faptul că nu își plăteau nici amenzile, continuau să abuzeze de copii, iar fenomenul în loc să fie stopat lua amploare.

De acum înainte, nu mai există scăpare! În astfel de cazuri nu va mai fi vorba doar de o simplă contravenție, ci de pușcărie, de la 3 luni la 3 ani!” a declarat Florin Roman într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax