Connect with us
Publicitate

BLAJ

Închisoare pentru un tânăr din Alba care s-a urcat beat la volan și a ucis un om: A lăsat victima în agonie și a fugit pe câmp

Publicat

politie noaptea

Un tânăr din Alba care s-a urcat beat la volan și a lovit mortal un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare. Judecătorii din Blaj au luat în calcul și ceea ce a urmat după ce mașina pe care o conducea a lovit bărbatul. În loc să se oprească, aceasta a continuat să conducă pe o porțiune de aproape 65 de metri, chiar dacă victima a rămas cu capul înfipt în parbriz. 

Apoi după ce a luat hotârărea să oprească mașina, acesta l-a lasăt pe om să agonizeze și a fugit de la locul faptei. 

În data de 7 aprilie 2022, magistrații Judecătoriei Blaj l-au condamnat pe tânăr la o pedeaspă cu executare.

Accidentul s-a petrecut în noaptea de 11 noiembrie 2019. În ziua respectivă tânărul, Ioan, P.I., care atunci avea 25 de ani se afla la o stână din Cergău cu un prieten.

Acolo au băut o sticlă de vin, iar apoi au luat decizia să meargă în sat. Cel care a venit la stână a condus către barul din comună.

La bar au început să bea bere și coniac. La masa lor a mai venit încă un bărbat, iar cei trei au continuat să bea. Au băut până în jurul orei 23.00. Atunci cei trei bărbați s-au hotârăt să meargă spre casă, dar șoferul, cel care avea mașina a spus că nu vrea să conducă deoarece a consumat băuturi alcoolice.

În acel moment Ioan a spus că va conduce el către casă. Unul dintre cei trei era atât de beat, încât prietenii săi l-au urcat în mașina, pe bancheta din spate, se arată în motivarea instanței.

Drumul pe care îl aveau de parcurs nu era unul mare: din centrul satului Cergău și până la periferie.

Ioan s-a urcat la volan și a început să conducă. La un moment dat, la ieșirea din localitate, potrivit magistaților, șoferul vede un bărbat care se deplasa din sens opus pe partea stângă a șoselei.

Deși l-a văzut aceasta nu făcut nici o manervă de ocolire sau frânare. Pietonul a fost lovit direct cu partea dreaptă a mașinii, preluat pe capotă, iar apoi a lovit puternic parbrizul, încât a rămas cu capul înfipt în parbrizul autoturismului, se mai arată în motivarea instanței.

Însă tânărul nu a oprit mașina decât după aproape 65 de metri, în timp ce omul lovit se afla cu capul înfipt în parbriz.

Potrivit motivării instanței, după ce a oprit: ”inculpatul împreună cu numitul (…) care îl iau pe numitul (…) de pe parbriz, îl ridică în picioare, apoi îl așează pe marginea din partea stângă a drumului. La scurt timp, din cauza traumatismelor suferite, victima decedează” se mai arată în documentul citat.

Bărbatul care se afla în dreapta sa îl ia de pe bancheta din spate, pe cel care era într-o stare avansată de ebrietate și pleacă de la locul faptei.

Ioan fuge spre un câmp de lângă sat și se ascunde.

Polițiștii au fost anunțati prin 112 de către o persoană care a observat victima pe carosabil, însă când oamenii legii și cei de la SMURD au constatat decesul bărbatului lovit.

Alcoolemia făptașului când aceasta a fost prins de polițiști era de 0,95 mg/l în aerul expirat.

Ajuns în fața instanței, bărbatul a fost judecat pentru mai multe infracțiuni: ucidere din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului.

Pentru fapta sa, tânărul a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni închisoare cu executare şi 1800 lei amendă penală.

Decizia Judecătoriei Blaj nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunțare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax