Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INCIDENT ELECTORAL în ALBA: Primarul comunei Meteș a făcut plângere la BEC. Reclamă că locțiitorul de la secția de votare din Tăuți este membru PSD

Publicat

Președintele organizației PDL din comuna Meteș, primarul Traian Ursaleș, a sesizat duminică Biroul Electoral Central în legătură cu o situație specială înregistrată în secția de vot din satul Tăuți, aparținător comunei pe care o conduce. În această secție de votare, Vasile Haneș, „unul dintre cei mai cunoscuți agenți electorali ai PSD din Tăuți”, după cum susține primarul, face parte din biroul electoral al secției de vot Tăuți, în calitate de locțiitor al președintelui, funcție pentru care legea prevede obligativitatea neapartenenței politice.

Într-un comunicat de presă transmis de PDL Alba se arată că “președintele organizației PDL din comuna Meteș, județul Alba, primarul Traian Ursaleș, a sesizat duminică Biroul Electoral Central în legătură cu o situație specială înregistrată în Secția de Vot din satul Tăuți, aparținător comunei Meteș”.

Potrivit reprezentanţilor PDL Alba, “în această secție de votare, domnul Haneș Vasile, unul dintre cei mai cunoscuți agenți electorali ai PSD din Tăuți, face parte din Biroul Electoral al Secției de Vot Tăuți în calitate de locțiitor al Președintelui Biroului Electoral, funcție pentru care legea prevede obligativitatea neapartenenței politice.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile europene, domnul Haneș Vasile a participat însă la activități politice alături de liderii organizației PSD Alba și a trimis chiar o scrisoare electorală, pe care a semnat-o, prin care îndemna cetățenii din Tăuți să voteze la alegerile de astăzi cu Alianța PSD-UNPR-PC. Mai mult, domnul Haneș a fost inițial acreditat ca observator din partea PSD în Biroul Electoral al Secției de Votare din Tăuți, fiind ulterior retras și numit în funcția apolitică de locțiitor al Președintelui Biroului Electoral al Secției de Votare”.

Vă prezentăm în continuare, integral, sesizarea adresată de primarul comunei Meteș, Traian Ursaleș, Biroului Electoral Central:

„Subsemnatul Ursaleş Traian-Nicolae, fiul lui Traian şi al Cornelia, domiciliat în comuna Meteş, sat Presaca Ampoiului, judeţul Alba, posesor al C.I……… prin prezenta, vreau să fac următoarea plângere Biroului Electoral Judeţean Alba.

În comuna Meteş, există un caz special. Dat fiind faptul că un domn Haneş Vasile, domiciliat în sat Tăuţi, a făcut campanie electorală pentru PSD, mergând din casă în casă cu preşedintele şi preşedintele executiv al PSD Alba şi îndemnând cetăţenii comunei Meteş să voteze PSD-ul.

După acest episod, domnul Haneş Vasile, apare pe lista de propuneri a Prefecturii pentru preşedinţi ai secţiilor de vot, ceea ce este contrar legii, deoarece pentru a depune o candidatura pentru preşedinte de vot, trebuie să semnezi o declaraţie pe proprie răspundere că nu faci parte din nici un partid politic. Mai mult decât atât acest domn nu are o bună prestanţă în comunitate, lucru care îl poate confirma toată comuna. Mai mult, acesta are şi restanţe de peste 2.300 lei la bugetul Primăriei Meteş (restanţe de mai bine de 3 ani, fiind cel mai negative exemplu în satul său).

Neieşind la tragerea la sorţi, nici preşedinte şi nici locţiitor, domnul Hanes Vasile a făcut continuu campanie electorală PSD-ului, punând scrisori semnate de dânsul, prin care îndemna cetăţenii comunei Meteş să voteze PSD-ul. Pentru această muncă, acesta a fost recompensat cu un loc de observator din partea PSD-ului, în satul Tăuţi, ceea ce Înseamnă că acesta este membru PSD.

În seara zilei de 24 mai, Instituţia Prefectului judeţului Alba a numit pe domnul Haneş Vasile ca locţiitor al secţiei de vot din satul Meteş, ceea ce înseamnă că acesta iarăşi şi-a asumat calitatea de om apolitic.

Menţionez faptul că, după ce Instituţia Prefectului a respins acuzaţia mea, am chemat o televiziune locală, aşteptând şi alte televiziuni naţionale să preia cazul. După ce reporterii unei televiziuni au pătruns în secţia de vot Meteş, eu am fost sunat de către o doamnă (care nu a vrut să se prezinte) din cadrul BEJ Alba, care m-a acuzat că eu am fost în secţia de vot din satul Meteş şi am conturbat bunul mers al procesului de votare, ceea ce nu este adevărat, motiv pentru care vă rog a face o investigare în cadrul secţiei de vot Meteş – nr. 310, dacă eu am fost sau nu în această secţie, după care aştept scuzele publice ale BEJ Alba.

Nu este normal să fiu acuzat cu ce nu am făcut!”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax