Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INCIDENT ELECTORAL în judeţul Alba: Bărbat de 66 de ani din Bistra, cercetat penal pentru că şi-a împiedicat soţia să voteze

Publicat

Un incident electoral a fost semnalat duminică, în judeţul Alba, în comuna Bistra, la ora 7.15. Un localnic în vârstă de 66 de ani din localitate este cercetat penal pentru împiedicarea liberului exerciţiu de a alege. Concret, a solicitat urna mobilă la domiciliu, pentru soţia sa, însă, în momentul în care reprezentanţii biroului electoral s-au prezentat la adresă, nu le-a dat permis accesul în curtea gospodăriei.

Prin urmare, V.M. (66 de ani) din comuna Bistra, a intrat în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, fiind deschis dosar penal.

Potrivit unor surse, soţia bărbatului ar avea deficienţe de vedere.

Potrivit unui comunicat MAI, “un agent de poliție din localitatea Bistra, județul Alba, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani a împiedicat-o pe soția sa să-și exercite dreptul de vot. După ce cu o zi înainte bărbatul solicitase, în numele soției sale, care este netransportabilă, o urnă mobilă, în această dimineață a refuzat accesul membrilor comisiei de la secția de votare în locuință. Această faptă se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”. Din datele făcute publice la ora 14.00, se efectuează cercetări, fiind vorba despre o posibilă infracţiune.

Incidentul a fost înregistrat pe raza biroului electoral de la secţia de votare de la Şcoala „Nicodim Ganea” din Bistra, în Munţii Apuseni.

Potrivit Codului Penal (articolul 385), fapta de împiedicare prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la trei ani.

Aceeaşi pedeapsă este prevăzută şi pentru cei care votează de două sau mai multe ori, introduc mai multe buletine de vot în urnă sau votează fără a avea acest drept.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax