Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incident în campania electorală. Reprezentanți PSD au reclamat că le-au fost distruse afișe la Alba Iulia. A fost sesizată Poliția

Publicat

Incident în campania electorală în Alba. Reprezentanții PSD Alba au sesizat biroul electoral din Alba Iulia, privind faptul că le-au fost rupte și distruse afișele candidaților. Cazul a ajuns în atenția poliției și jandarmeriei.

Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Alba Iulia a comunicat, sâmbătă, că a fost sesizat de către Partidul Social Democrat (P.S.D) – Filiala Județeană Alba, cu privire la faptul că:

”în mod repetitiv și constant afișele electorale ale candidaților P.S.D. la Primăria municipiului Alba Iulia și la președinția Consiliului județean Alba sunt rupte și distruse de către persoane neidentificate

sunt cazuri în care peste afișele electorale ale P.S.D Alba sunt lipite alte afișe ale altor formațiuni politice, respectiv AUR”.

Potrivit sursei citate, în urma analizării celor sesizate, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba Iulia a hotărât, cu unanimitate de voturi a membrilor prezenți:

  • sesizarea Primarului municipiului Alba Iulia, în vederea luării măsurilor care se impun pentru asigurarea integrității panourilor de afișaj electoral și a afișelor
  • sesizarea Poliției municipiului Alba Iulia și a Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba pentru luarea măsurilor legale conform art. 110 alin. (1) lit. a raportat la art. 108 lit. j din Legea nr. 115/2015.

Potrivit legii citate,

”distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afișate sau a oricăror altor afișe ori anunțuri de propagandă electorală”

se sancționează cu amendă între 600 și 1000 de lei.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax