Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incident la decolarea de la Bruxelles a unui avion în care se afla Mircea Hava, Mircea Geoană și alți oficiali români

Publicat

Cursa TAROM ROT374 care opera pe ruta Bruxelles – Otopeni joi seara a întrerupt decolarea din motive de siguranţă. Echipajul aeronavei a identificat o problemă tehnică, a informat operatorul aerian naţional.

Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, avea la bord 93 de pasageri. Printre aceștia, se aflau europarlamentarul de Alba Mircea Hava, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană și ministrul de Externe, Luminița Odobescu.

”Cursa trebuia să decoleze la ora 19.40, ora locală. Când avionul a început să ruleze pe pistă, a avut o ezitare, spun unii pasageri, și s-a oprit. Avionul a fost apoi tractat, iar pasagerii au fost debarcați. A fost identificată o problemă tehnică. Conform protocoalelor de siguranță au fost chemate mașini de pompieri.

La bord erau și ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Se întorceau de la reuniunea miniștrilor de Externe. În avion erau și trei europarlamentari, Daniel Buda, Gheorghe Falcă și Mircea Hava, potrivit TVR Info.

„Echipajul aeronavei a decis să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică. În conformitate cu protocoalele de siguranţă, s-a solicitat prezenţa maşinilor de pompieri la aeronavă. Pasagerii şi echipajul s-au aflat în permanenţă în siguranţă. Aceştia au fost debarcaţi iar echipa locală TAROM a oferit asistenţă călătorilor.

Aeronava a fost supusă unei inspecţii tehnice amănunţite de către echipă tehnica specializată de pe aeroportul din Bruxelles, fiind identificată o disfuncţionalitate. După finalizarea tuturor procedurilor necesare, aeronava va reveni la Bucureşti pe 5 aprilie 2024, pentru reluarea zborurilor prevăzute în programul de operare”, se arată în comunicatul TAROM, citat de Agerpres.

În aceste condiţii, odată cu întreruperea decolării din motive tehnice şi, respectiv, anularea cursei, pasagerilor li s-au oferit opţiunile de asistentă specifică normelor europene aplicabile în astfel de cazuri.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax