Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INCREDIBIL: După ce au spart o locuință din Blaj, „hoții” își fac poze cu tableta furată și le postează pe contul de Facebook al păgubitului


Publicat

Situaţie incredibilă la Blaj. După un furt dintr-o locuinţă de la începutul lunii iulie, păgubitul şi-a găsit posibilii făptaşi pe… contul său de facebook. După cum povesteşte bărbatul, unul dintre bunurile furate din apartamentul său, o tabletă, era setată să acceseze direct contul său de pe reţeaua de socializare, iar „infractorii” şi-au pus pozele pe net, schimbând fotografia de profil. Omul a dus „probele” la poliţie, dar, la o lună după incident, încă făptaşii nu au fost găsiţi.

Vă redăm „povestea” transmisă de păgubit pe internet, în care descrie cum s-au petrecut evenimentele. Contactați de reporterii Alba24 reprezentanţii IPJ Alba ne-au confirmat că ancheta este în desfăşurare şi că au fost luate „măsuri specifice pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”. Cu alte cuvinte, sunt şanse ca infractorii să fie găsiţi.

„Acum 3 săptămâni, mai precis 4 iulie 2014, în jurul orei 11.30, mi-a fost spart apartamentul din loc. Blaj, str. A. Mureşanu, … norocul meu că nu a fost nimeni acasă la acea oră (în speță bunicii şi copiii), că cine știe ce se mai putea întâmpla… la politie s-a anunțat în aceiași zi, la ora 16.30… au venit reprezentanții poliției Blaj, au constatat furtul, casa arată ca după război, absolut totul răvășit și normal că nu au plecat cu mâna goală (bani, electronice, aur)… nu a fost găsită nici o amprentă, au trecut zile, săptămâni, nici un rezultat în ceea ce privește ancheta.

Întâmplarea sau, mai bine zis, prostia hoților, face ca acum o săptămână, în data de 25 iulie 2014, între orele 14.51 și 14.56, hoții (sau cei la care au vândut o parte din cele furate) și-au făcut poze cu tableta, pe care le-au postat pe contul meu personal de facebook “Tock Radu” (tableta era setată cu logare pe contul meu)… mi-au schimbat inclusiv poza de profil, acum este reprezentată de unul de culoare sau ca să fiu civilizat rom, iar pe lângă această poză a mai pus alte 2 fotografii cu fața, la una din poze eminenţa sa infractorul chiar făcând mențiunea <Iulian Bosu>… am adus la cunoștința Poliției Blaj toate acestea, le-am dat acestora inclusiv ID și parola de facebook, pentru a intra și ei, să vadă.

Nici până la ora aceasta nu mi-am schimbat parola de facebook și am încercat să am activitate cat mai slabă, pe ideea că poate vor mai posta ceva … a trecut mai bine de o săptămână și nici un rezultat, adică în România anului 2014, nu poți să prinzi hotul cu poze, cu chip, cu ora de logare (se poate afla chiar și IP-ul de unde a fost conectată tableta furată la internet, există oameni în poliție specializați în așa ceva).

P.S. Nu mă pot abține să nu fac completarea: Poliția Blaj a solicitat să le duc pozele la ei pe cd, neputând ca eu să le transmit lor pe o adresa de email, că nu au internet. Cum se poate ca o poliție de oraș să nu fie conectată la internet în anul 2014??!! Și ne mai mirăm că Gigi Becali (nu sunt un fan de-al lui, vă asigur) și-a făcut dreptate singur, știa omul că după Poliţia Română degeaba se stă… probabil dacă aș prinde hoțul și l-aș duce la politie mă va lua că l-am sechestrat în acele minute cât am făcut deplasarea cu el la poliție”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. andrei

  joi, 07.08.2014 at 18:15

  țigani.. nu mă miră de fel

 2. parola

  vineri, 08.08.2014 at 08:21

  Poate-ti schimba parola la cont de pe tableta si ramai si fara facebook. 🙂
  Oricum nu cred ca-i duce capul !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

VIDEO: Emisiune a Televiziunii Române, dedicată micii Mănăstiri de la Măgina. Colțul de rai de lângă Aiud

Publicat

Televiziunea Română a prezentat în cadrul emisiunii ”Lumea credinței”, un reportaj dedicat micii Mănăstiri de la Măgina, de lângă Aiud. 

Este un loc mai puțin cunoscut, dar extrem de interesant, prin istoria lui. Reporterii au discutat cu starețul Serafim Cruceanu, dar și cu istoricul Gheorghe Petrov, care a prezentat pe larg istoria lăcașului.

Mănăstirea Măgina este un complex monahal situat la marginea localității cu același nume, din județul Alba. Ansamblul bisericii „Sfânta Treime” a mănăstirii Măgina este inclus în Lista monumentelor istorice din județul Alba.

Biserica mănăstirii a fost construită înainte de anul 1570, conform istoricului Gheorghe Petrov, specialist în arheologia bisericilor și cimitirelor medievale din Transilvania. Informații documentare avem atât din Șematismul de la Blaj, unde este consemnată existența mănăstirii la anul 1611, cât și din însemnarea făcută la data de 15 iunie 1713 pe Cazania lui Varlaam.

La Mănăstirea Măgina a funcționat o școală renumită încă din 1611 (conform istoricului Nicolae Albu, în revista Apulum XIV, 1976, pag.469-470), și este consemnată în decretele imperiale din 24 august 1784 și aprilie 1785, date de împăratul Iosif al II-lea, înscriindu-se între cele 11 școli românești importante din Transilvania, pentru grija sufletelor și învățătura pruncilor.

Este cunoscută și pentru luptele purtate în acest loc în anii revoluției de la 1848-1849 (deoarece mănăstirea era o mică fortăreață apărată de un zid de piatră cu înălțimea de 4 m), între oastea condusă de tribunul Simion Prodan Probul și nobilimea maghiară din Aiud.

În anul 1848, Avram Iancu îl trimite pe tribunul Simion Prodan Probul pentru a organiza o tabără militară la Mănăstirea Măgina, în vederea apărării republicii țărănești din munți.

La 22 octombrie 1849, tabăra de la Mănăstirea Măgina a fost atacată de oastea nobiliară din Aiud condusă de comiții Bánffy și Kemény, care au ars mănăstirea, dar monahii au reușit, în 1855, să repună în funcțiune atât biserica, cât și binecunoscuta școală.

În urma cercetărilor arheologice, în curtea interioară a mănăstirii s-au descoperit 23 de morminte. Inventarul recuperat din morminte se compune din monede medievale de argint din sec. al XVI-lea și al XVII-lea, emise în vremea lui Ferdinand I de Habsburg (1526-1564), Maximilian II, Matias II, Gabriel Báthory și Leopold I, două cruci pectorale și alte obiecte de cult.

Sursă: Scurt istoric al mănăstirii Măgina – Stareț ieromonah Serafim Cruceanu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Virgil Musta: Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Dacă nu scade rata infectărilor, va fi grav

Publicat

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că îi îndeamnă pe oameni să nu își facă planuri pentru sărbătorile de iarnă, pentru că acestea nu vor fi posibile, în contextul pandemiei.

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic.

Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul timișorean, la B1TV.

Virgil Musta a mai spus că personalul medical trece printr-o situație extrem de dificilă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. Ministrul Bode: Progresul fizic este de 95%

Publicat

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat duminică seară că Lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. 

Acesta a fost invitat la Digi24, unde a vorbit despre investițiile în curs de finalizare la infrastructura mare.

”Cei 17 kilometri ai lotului 1 de pe Autostrada Sebeș-Turda, trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%. ab24

În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 kilometri de autostradă din Sebeș-Turda, Lotul 1, vor fi dați în trafic” a spus ministrul Bode, întrebat ce porțiuni de autostradă vor fi inaugurate în acest an.

”De asemenea, Râșnov-Cristian, 10 kilometri din Comarnic – Brașov, are termen de finalizare în acest an și se va finaliza în acest an” a adăugat acesta.

Citește și: VIDEO REPORTAJ: Stadiul lucrărilor pe Lotul 1 al A10, între Sebeș și Alba Iulia. Care sunt șansele să fie deschis în acest an

Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)

Constructor: Impresa Pizzarotti

Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)

Contract: semnat în 2014

Lucrări începute: decembrie 2014

Stadiu fizic / stadiu financiar (octombrie 2020): 95% / 82,37%

Deschiere (în folosință): (estimat) 31 decembrie 2020

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentar austriac: Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, pe când cele românești sunt ”fantastice”

Publicat

Europarlamentarul austriac Thomas Waitz a făcut o comparație între roșiile românești și cele olandeze. Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, a spus acesta, pe când cele românești sunt ”fantastice”.

„Nu știu dacă ați văzut cum cultivă roșii acolo (în Olanda – n.red.). Le cultivă în sere, deci ai zone întregi acoperite de sere, cu lumină artificială, pentru că nu au destulă lumină solară pentru a produce roșii bune, roșiile au lăstari de opt metri, deci produc, produc, produc…, producția pe metru pătrat este uriașă, dar poți atinge astfel de perfomanță doar cu fertilizatori artificiali, cu multe pesticide, deci obțin produse complet golite de calitățile naturale.

Și de aceea sunt fără gust, arată fantastic, dar ar putea fi la fel de bine să fie mere”, a declarat europarlamentarul într-un interviu pentru Digi24.

Întrebat dacă a gustat o roșie românească, Thomas Waitz a spus că a avut ocazia să cumpere dintr-o piață locală din România și „au fost fantastice”.

„Ceea ce am observat în mai multe țări, și în Olanda, Belgia, Germania, țările scandinave, este că oamenii au început să înțeleagă că roșiile pot avea un gust diferit. De aceea vezi, chiar și în marile lanțuri de magazine, multe soiuri diferite de roșii, cum nu am mai văzut în ultimii 50 de ani.

Roșii, portocalii, cu dungi, verzi, deci aceste tendințe evoluează și asta le oferă șanse noi producătorilor de talie medie, pentru că nu ai cum să produci aceste tipuri de roșii în vechea manieră de tip industrial, cum e cazul roșiilor olandeze de care vorbeam. Deci, sunt noi oportunități comerciale, inclusiv pentru țări ca România”, a spus Thomas Waitz.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate