Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incredibila poveste a lui Nero, un câine din Alba Iulia, pierdut și furat în urmă cu trei ani. Cum a fost găsit de o voluntară

Publicat

De mai bine de o săptămână pe grupurile dedicate iubitorilor de animale, dar și pe cele de animale pierdute sau dispărute din județul Alba, mai multe persoane au postat poze cu un câine apărut prin zona Dedeman din Alba Iulia. 

Pozele au fost postate în speranța că cineva îl va recunoaște pe cățel, sau în speranța că va fi adoptat. Însă fără rezultat. Andreea Berar, voluntară a asociației Help 4 Strays s-a hotărât să îl ia de pe stradă, ș să îl ducă la veterinar, pentru tratament, apoi pentru a-i găsi un stăpân. 

Slăbit, plin de răni, murdar și plin de ciulini, câinele a fost dus la veterniar pentru un consult. În momentul în care a fost verificat de microcip, Andreea și doctorul au avut parte de o surpriză: câinele avea microcip și era pierdut de trei ani. 

Când stăpânii au fost sunați nu le-a venit să creadă că Nero, deoarece așa îl cheamă pe câinele din zona Dedeman a fost găsit. Aceștia au mers într-un suflet după el și și-au găsit prietenul de mult pierdut.

Povestea a fost spusă de Andreea, pe Facebook. De asemenea, voluntara mai are și un mesaj pentru toți cei care au câini: cipați și sterlizitați/castrați câinii pe care îi aveți în grijă.

Incredibila poveste a lui Nero povestită de Andreea Berar pe Facebook

”De aproximativ o săptămână a apărut in zona sensului giratoriu de la Dedeman, acest cățel. Uriaș, slab, plin de răni, ciulini, mișcându-se greu.

L-au tot postat diverse persoane însă fara succes de ajutor. Aseară, în jurul orei 11 l-am văzut: dormea în același loc pe ciment.

Cineva spunea ca a fost scos afară din curte de către niște persoane, pe motiv ca e bătrân și ca nu mai e bun.

M-am decis sa îl iau, sa îl duc la vet și sa ma îngrijesc de el. L-am căutat peste tot in zona și nu l-am găsit. Am sunat și la hingheri, gândindu-mă ca cineva a făcut sesizare și l-au luat.

L-am găsit în cele din urmă, în parcare la Profi. L-am dus la vet și în timpul examinării… îl scanam de microcip: AVEA MICROCIP. Era pierdut de 3 ani!!!!

Am contactat proprietarul, căruia nu ii venea sa creadă ca este adevărat. Au venit într-un suflet după el, era băiețelul lor! De nerecunoscut față de cum arăta când s-a pierdut si când a fost furat.

Pentru ca este un cațel foarte bland, cel mai probabil a fost furat și ținut atâta vreme în condiții mizere, într-un final i-au dat drumul pe strada și… norocul lui.

Norocul lui a fost ca e MICROCIPAT. Cât de mult contează să îți microcipezi câinele și de asemenea, să îl și castrezi/sterilizezi. Familia a spus ca Nero a simțit o cațea în calduri, a rupt gardul și a plecat. A fost furat si de negăsit timp de 3 ani.

Prin aceasta postare, va îndemn și vă rog (cu toate că, în calitate de proprietar de câine, sunteți OBLIGAȚI să cipați): microcipati-va câinii, sterilizați femele/castrați masculii. Nu faceți decât să prelungiți viața lor, reduceți riscul apariției tumorilor mamare la femele, nu va mai treziți cu alai de câini la poarta/pe strada, masculii nu mai fug de acasă, nu se mai bat cu alții!

Ma bucur din inima ca astăzi, am reușit sa aduc împreuna o familie familie care si-a căutat luni si luni de zile băiețelul”, a scris Andreea pe Facebook.

Andreea Berar este voluntar al asociației Help 4 Strays, o asociație care se ocupă de cățeii fără stăpân din Alba Iulia, dar și din alte localități din județul Alba. Se implică activ în zeci de cazuri, alături de alți iubitori de animale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. facsimil

    sâmbătă, 15.10.2022 at 17:50

    felicitări 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  2. Carmen Popa

    miercuri, 19.10.2022 at 13:24

    Felicitari pentru toata actiunea vis a vis de acest caine! Bravo Nero ca ai supravietuit si ti-ai regasit stapanii!👍😍👏🙋‍♀️

  3. Carmen Popa

    miercuri, 19.10.2022 at 13:26

    Sper ca intr-o zi il voi gasi pe Aki!🤔🙏🙏

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax