Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inculpat din dosarul grupării „Litera-Simota”, prins de poliţiştii din Alba. Gheorghe Bota are mandat de arestare pentru cămătărie şi vătămare corporală

Publicat

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Alba, sprijiniţi de BCCO Alba l-au reţinut, marţi, pe Gheorghe Bota, inculpat în dosarul grupării “Litera-Simota”. Bărbatul are mandat de arestare preventivă şi a fost prins pe raza municipiului Alba Iulia.

Oamenii legii l-au depistat pe Gheorghe Bota (31 de ani), din localitatea Lasău, judeţul Hunedoara, marţi, în jurul orei 15.20, în Alba Iulia. Acesta este posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, emis de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru comiterea infracţiunilor de sprijinire de grup infracţional organizat, specializat pe săvârşirea unor fapte de cămătărie şi vătămare corporală gravă.

Bărbatul era dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional, din data de 12 iunie, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Reamintim că procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus în septembrie trimiterea în judecată a 14 inculpaţi în dosarul grupului infracţional în care este implicat finanţatorul echipei Jiul Petroşani, Alin Simota. Cauza a intrat în atenţia magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia. Grupul era specializat în şantaje, sechestrări de persoane, „bătăi la comandă”. Printre cei care au fost cercetaţi în stare de arest preventiv se află liderul grupării, Constantin Cristian Litera, dar şi Alin Simota.

Gruparea a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, unii dintre inculpaţi fiind prosperi oameni de afaceri din Valea Jiului, administrând societăţi comerciale şi finanţând activitatea unui club de fotbal, ai cărui jucători au fost şantajaţi pentru a renunţa la drepturile financiare pe care le aveau asupra clubului. Practic,  inculpaţii îi obligau pe jucători să semneze convenţii nereale prin care se reziliau de comun acord contractele dintre clubul din Petroşani şi aceştia, părţile nemaiavând pretenţii una faţă de cealaltă începând cu data convenţiei de reziliere, precizează DIICOT.

Vezi AICI mai multe detalii.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax