Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Inculpat eliberat, în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. Gheorghe Lupu este liber să părăsească arestul poliţiei

Publicat

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean ne-a informat că Gheorghe Lupu a părăsit, joi, arestul IPJ Alba. Acesta a fost eliberat provizoriu, dar poate să se întoarcă în orice moment după gratii, dacă încalcă măsurile impuse prin control judiciar.

Gheorghe Lupu nu are voie să depăşească teritorul ţării, să îşi schimbe locuinţa sau să intre în contact cu ceilalţi membri sau aparţinători. De asemenea, acesta este obligat să se prezinte la judecată sau ori de câte ori este chemat de oamenii legii.

Deocamdată nu au fost făcute publice motivele punerii în libertate a acestuia şi respectiv respingerea recursului formulat de Ioan Nicolae Decean.

Unul dintre inculpaţii din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” a fost pus în libertate, joi, sub control judiciar, de Curtea de Apel Alba Iulia. Magistraţii au judecat recursul formulat de Gheorghe Lupu (zis „Ghiţă”) împotriva hotărârii Tribunalului Alba, din 7  martie. Instanţa a respins, luni, cererea acestuia şi a altor 11 inculpaţi din dosar, de a fi înlocuită măsura de arestare preventivă, cu alta, neprivativă de libertate, iar Gheorghe Lupu şi Ioan Nicolae Decean au înaintat recurs. În cazul lui Gheorghe Lupu, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au apreciat că nu mai există motive pentru ca acesta să rămână în arest preventiv, dar nu aceeaşi soartă a avut Ioan Decean.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat Ioan Nicolae Decean (30 de ani) şi a menţinut hotărârea dată de Tribunalul Alba. Astfel, acesta va rămâne în arest, alături de celelalte zece persoane judecate în dosar şi care se află în prezent după gratii. Este vorba despre: Teodor Victor Şchiop, Nicolae Viorel Muntean, Gabriel Antoniu Bakai (cunoscut şi ca „Gabin”), Ioan Nicolae Roşca (zis „Joni”), Sergiu Andrei Cândea (zis „Sega”), Adrian Bălan (zis „Bălănel”), Virgil Alin Dura (zis „Dragonu”), Claudiu Vulpe (zis “Fox”), Mihai Darius Câmpean şi Petru Şerpu.

Reprezentanţii Curţii de Apel Alba Iulia au precizat că solicitarea de eliberare provizorie se poate face în orice  moment, în decursul judecării cauzei, atunci când inculpatul invocă faptul că nu mai există temei pentru menţinerea măsurii de arest preventiv.

Principalele acuzaţii aduse celor 22 de inculpaţi în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” sunt de proxenetism, şantaj, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Următorul termen de judecată pe fond, în această cauză, a fost stabilit pentru 4 aprilie 2011, la Tribunalul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax