Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Incursiune cu peripeţii pe traseele în stadiu de reabilitare ale Cetăţii Alba Carolina

Publicat

Primarul Mircea Hava, împreună cu patronul firmei „Grup Corint”, Dan Sabău au organizat, vineri, o vizită pe traseele Cetăţii Alba Carolina, pentru a observa stadiul lucrărilor de reabilitare a fortificaţiei. Întâlnirea a avut loc la Poarta a III-a a Cetăţii, la care au participat atât jurnaliştii interesaţi de subiect, cât şi cetăţeni. Vizita nu a fost una lipsită de discuţii în contradictoriu, pentru că, dornici de a afla mai multe despre cel mai mediatizat proiect realizat până în prezent în Alba Iulia au fost şi reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, în frunte cu deputatul Călin Potor.

Prezenţa vicepreşedintelui PNL Alba, Florin Roman l-a deranjat vizibil pe primarul Mircea Hava, care i-a sugerat să observe în altă zi stadiul lucrărilor, de preferat când nu este el de faţă. În ciuda reacţiei lui Mircea Hava, Florin Roman a insistat să se alăture grupului de vizitatori, fiind însoţit de către liberalul Rareş Buglea şi, ulterior, de candidatul PNL la Primăria Alba Iulia, Călin Potor.

[media id=237 width=320 height=240]

Antreprenorul Dan Sabău şi primarul Mircea Hava au oferit jurnaliştilor un tur al traseelor Cetăţii, care urmează să fie finalizate şi deschise oficial, cel târziu până la 1 mai. „Ultimul cui la aceste lucrări va fi bătut de 1 mai, când vor avea loc Zilele Cetăţii. Accesul în interior se va realiza din diferite puncte şi va facilita aşadar deplasarea din mai multe zone ale municipiului. Lumea cunoaşte deja proiectul, aşa că tot ce ne rămâne de facut este să îi felicităm pe cei care au contribuit la concretizarea lui”, a explicat Mircea Hava.

[media id=238 width=320 height=240]

În ciuda intervenţiilor repetate ale liberalilor, primarul a refuzat să ofere orice informaţii despre costurile acestor lucrări şi s-a limitat la a menţiona că acestea sunt publice şi vor putea fi solicitate la Primărie. Pe durata întregului tur, Mircea Hava a făcut abstracţie de grupul de liberali, la fel ca şi de întrebările acestora, dar a acceptat totuşi să îl lămurească pe deputatul Călin Potor, în legătură cu problema Parcului Custozza. „Aşa cum mai mai spus de un milion de ori, copacii nu vor mai fi tăiaţi în interiorul parcului, până când nu se vor finaliza săpăturile arheologice şi vom vedea ce se descoperă aici. Dacă, iniţial, aveam informaţii că zidurile Castrului roman se află undeva la 3 metri adâncime, acum s-a descoperit că sunt la 80 de centimetri. Nu ne putem pronunţa în legătură cu ceea ce se va întâmpla, până nu finalizăm aceste săpături. În momentul când vom şti mai multe, o să facem dezbatere publică în parc şi eu, personal o să îi invit pe toţi cei interesaţi să îşi dea cu părerea”, a spus Hava.

Deşi continuă să nu fie de acord cu modul în care se desfăşoară lucrările în zona Parcului Custozza, reprezentanţii PNL Alba au ajuns totuşi la un compromis cu administraţia locală. „Ni s-a spus că va avea loc o dezbatere publică în data de 25 martie, adică vineri. Până atunci, luni, 21 martie, Asociaţia Alba Verde va organiza o întâlnire cu administraţia locală, Grup Corint şi cetăţenii, pentru a prezenta varianta lor, în ceea ce priveşte lucrările din Parcul Custozza. Deocamdată, noi, împreună cu societatea civilă solicităm în continuare stoparea tăierilor de copaci”, a conchis Florin Roman.

[nggallery id=53]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax