Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului: De la 1 februarie, valoarea minimă va fi majorată cu 170 de lei. Detalii pentru beneficiari

Publicat

bebelus copilas nou nascut

bebelus copilas nou nascutIndemnizaţia acordată pentru creşterea copilului, limita minimă a acestui ajutor de la stat, va fi majorată cu 170 de lei, de la 1 februarie, odată cu creşterea programată a salariului minim pe economie.

Potrivit legislaţiei în vigoare, valoarea minimă a indemnizației lunare pentru creșterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni, consecutive sau nu, lucrate în decursul ultimilor doi ani de dinaintea nașterii copilului. Această indemnizație are o limită minimă ce reprezintă 85% din salariul minim brut pe țară.

Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre prin care salariul minim pe economie ar urma să crească, de la 1 februarie, la 1.450 de lei. Prin urmare, se majorează şi limita minimă a indemnizației lunare pentru creșterea copilului.

Aceasta va fi de cel puţin 1.232,5 lei (85% din 1.450 de lei), adică cu 170 de lei mai mult decât valoarea actuală, cea de 1.062,5 lei (85% din 1.250 de lei, cât este în acest moment salariul minim pe economie).

Solicitantul concediului pentru creșterea copilului și implicit al indemnizației poate fi oricare dintre părinți, condiția fiind ca acesta să fi avut venituri impozabile timp de minimum 12 luni în ultimii doi ani anteriori nașterii copilului. Începând cu jumătatea anului trecut, durata concediului pentru creșterea copilului este unică, și anume de doi ani, anterior fiind folosit un sistem bazat pe opțiunea părinților de a alege o durată a concediului de unul sau doi ani.

Citește și Indemnizaţia pentru creşterea copilului în 2016. Noutăţi, condiţiile de acordare şi actele necesare

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax