Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INDEMNIZAŢIA pentru creşterea copilului: Proiectul pentru majorarea plafonului intră în atenţia deputaţilor

Publicat

mama si copilulDeputaţii vor discuta, săptămâna viitoare, proiectul care prevede ca mamele să primească între 600 şi 3.400 în primul an şi maximum 1200 de lei în al doilea an, indiferent dacă aleg să stea acasă cu bebeluşii un an sau doi.

Vezi şi Cum se acordă INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului în 2016. Perioada de concediu, cuantum şi acte necesare

Proiectul propune majorarea plafonul maxim pentru primele 12 luni din cei doi ani de concediu de crestere a copilului. Astfel, suma primită de părinţi ar urma sa fie majorată de la 1.200 de lei la 3.400 de lei, în condițiile in care în prezent, 3.400 de lei primesc doar măamicile care optează să stea un singur an în concediu de creștere a copilului. Actuala situaţie este o formă de discriminare a mamelor, spun inițiatorii.

„Cine opta pentru primul an de concediu maternal primea 600 lei minim sau 3.400 lei maxim, iar cine opta și pentru al doilea primea 600 sau 1.200. Și s-a pus problema că, de la început, cel care opta pentru doi ani primea numai 1.200 de lei maxim și era o nedreptate, discriminare. Și am spus: cine optează pentru primul sau al doilea an trebuie să primească la fel – 600 minim sau 3.400 maxim în primul și maxim 1200 în al doilea an, indiferent de opțiune”, explica senatoarea PNL Mariana Câmpeanu.

Inițiativa a fost deja adoptată la Senat și urmează să fie discutată săptămâna viitoare la comisia de muncă de la Camera Deputaților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax