Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Indemnizație AMÂNATĂ a treia oară. Guvernul nu găsește bani pentru pentru urmașii victimelor persecutate politic și etnic

Publicat

Indemnizație AMÂNATĂ a treia oară. Guvernul nu găsește bani pentru pentru urmașii persoanelor persecutate politic și etnic.

Familiile românilor din Transilvania de Nord care au fost persecutați din motive etnice în timpul ocupației hortyste, mai au de așteptat un an penru a primi indemnizațiile cuvenite prin lege.

Printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului menită să reducă cheltuielile publice, urmașii persoanelor deportate, refugiate, strămutate sau evacuate din locuințe vor primi indemnizațiile, oricum modeste, abia din 2025, potrivit Cluj24.

Potrivit OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, modificarea și completarea unor acte normative precum și prorogarea unor termene, plata drepturilor pentru copiii persoanelor deportate, strămutate ori refugiate a fost prorogată, adică amânată, pentru data de 1 ianuarie 2025.

Este pentru a treia oară când autoritățile amână plata acestor drepturi, prevăzute prin Legea 210/2022 și Legea 154/2021.

Asta chiar dacă sumele pentru urmași nu depășesc 700 de lei.

Peste 11.000 de persoane erau în această situație anul trecut la nivel național.

Conform prevederilor legislației în vigoare, ar trebui să beneficieze de indemnizație următoarele categorii:

  • copiii persoanelor care au fost refugiate, expulzate sau strămutate în alte localități,
  • cei evacuați din propriile locuințe, precum și copiii celor decedați, dispăruți sau exterminați în trenurile morții, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, în timpul deportării în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, în timpul privării de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare, în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuința pe care o dețineau, sau în timpul participării la detașamentele de muncă forțată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Stephan

    sâmbătă, 24.02.2024 at 15:16

    pentru salarii și pensii nesimțite, pentru majorări în administrație, pentru indemnizații nemeritate oferite parlamentarilor (peste 500) sunt bani și nu puțini. În cei trei ani de amânare ramân tot mai puțini în viață, știut fiind că cei care au acest drept sunt persoane vârstnice.

  2. Elena vladeanu

    luni, 26.02.2024 at 08:47

    Da este rușinos ceea ce fac. Eu sunt în aceasta situație din 2022 ne tot amână. Am adresat o scrisoare dl PM în 19 012024 și sunt f curioasa sa vad ce răspuns primesc. Sigur va spune ca nu sunt bani. Corect dar de ce au mai dat legea? Bine ca sunt bani pt ei pensii speciale etc.

  3. Puiu

    luni, 26.02.2024 at 12:59

    Bine ca au bani ptr. bugetari, sinecurii, afaceri pe banii publici, pensii speciale si multe altele ca au capatat experienta in 34 de ani la tocat banii publici iar prostimea sa plateasca..

  4. Dumitru Filip

    luni, 26.02.2024 at 15:54

    Ar trebui dat numai urmasilor deja nascuti in perioada cand parintii erau deportati ,prizonieri etc dar ei dau si celor nascuti dupa ani de zile de la acele blestematii

  5. Lazăr

    luni, 26.02.2024 at 18:27

    In articol scrie că sunt 11.000 de persoane la nivel național,dar în realitate sunt 137.000 de cereri depuse la nivel național.
    Oricum nu asta contează ci faptul că se face o discriminare în sensul că evreii,maghiarii și țiganii beneficiază deja de 2 ani de aceste indemnizatii si

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax