Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Indemnizaţii mai mici pentru şomeri

Publicat


Anul acesta nu va fi unul uşor pentru şomerii din Alba. Indemnizaţiile pentru şomeri sunt mai mici. Mai exact, Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă emisă la sfârşitul anului trecut, ca din 1 ianuarie 2011 baza de calcul  a indemnizaţiei să fie modificată. Ajutorul bănesc reprezintă 75 procente din indicatorul social de referinţă.
Dacă, până la sfârşitul lui 2010, indemnizaţia era raportată la salariul minim pe economie, din acest an aceasta este calculată la indicatorul social de referinţă şi nu mai reprezintă 75 procente din 600 lei, salariul minim pe economie, ci este 75 procente din 500 lei, valoarea indicatorului social de referinţă.

În acelaşi timp, pentru absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ care primesc ajutor de şomaj, indemnizaţia va reprezenta 50 procente din valoarea indicatorului social de referinţă, acordată pe o perioadă de 6 luni şi nu jumătate din salariul minim, cum era anul trecut.
Potrivit legii, indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Morar Maria

    luni, 28.02.2011 la 10:04

    Sunteti niste NESIMTITI si MINCINOSI ,spune-ti CA-TI CRESCUT SOMAJUL de la 1 ianuarie.Nu-i adevarat,pt cei ce au somaj cu data de 1 ianuarie 2011 NU A CRESCUT !!! Care-i diferenta, celor ce nu mai avem serviciu incepand cu 1 ianuarie 2011 N-AVEM NEVOIE DE BANII?????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba are un nou subprefect. Ioana-Diane Rof, numită temporar în funcție prin Hotărâre de Guvern

Publicat

Guvernul a emis marți o hotătâre pentru numirea unui nou subprefect de Alba. Această funcție va fi îndeplinită cu caracter temporar de către Ioana-Diane Rof. Aceasta era funcționar public în cadrul Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Specială și este susținută de PMP. Diane Rof l-a înlocuit în funcție pe Nicolae Mera.

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Avertizare ANM: COD GALBEN de vânt și ninsoare în zonele muntoase ale județului Alba. Se va depune un strat de zăpadă

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt, valabil până miercuri la ora 18.00, valabil și pentru o parte a județului Alba (zonele muntoase din Vest și Sud). Îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, spun meteorologii. În intervalul menționat, la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un deputat leton a trăit o lună cu pensia minimă din țara sa. Nu și-a permis legume și fructe și a slăbit 8 kilograme

Publicat

Peste o mie de letoni primesc o pensie minimală care nu depășește 100 de euro. Deputatul leton Gatis Licis a încercat să trăiască o lună cu acești bani, ca un experiment. Gatis Licis a spus că a venit la ideea realizării unui astfel de experiment din întâmplare – a văzut informații despre pensiile minime din […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Când ar putea avea loc alegerile locale din 2020 și cum ar putea fi comasate cu cele anticipate. Declarația Ralucăi Turcan

Publicat

s

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână. „Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate Dacă ne gândim la momentul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate