Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Indemnizaţii mai mici pentru şomeri

Publicat

Anul acesta nu va fi unul uşor pentru şomerii din Alba. Indemnizaţiile pentru şomeri sunt mai mici. Mai exact, Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă emisă la sfârşitul anului trecut, ca din 1 ianuarie 2011 baza de calcul  a indemnizaţiei să fie modificată. Ajutorul bănesc reprezintă 75 procente din indicatorul social de referinţă.
Dacă, până la sfârşitul lui 2010, indemnizaţia era raportată la salariul minim pe economie, din acest an aceasta este calculată la indicatorul social de referinţă şi nu mai reprezintă 75 procente din 600 lei, salariul minim pe economie, ci este 75 procente din 500 lei, valoarea indicatorului social de referinţă.

În acelaşi timp, pentru absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ care primesc ajutor de şomaj, indemnizaţia va reprezenta 50 procente din valoarea indicatorului social de referinţă, acordată pe o perioadă de 6 luni şi nu jumătate din salariul minim, cum era anul trecut.
Potrivit legii, indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Morar Maria

    luni, 28.02.2011 at 10:04

    Sunteti niste NESIMTITI si MINCINOSI ,spune-ti CA-TI CRESCUT SOMAJUL de la 1 ianuarie.Nu-i adevarat,pt cei ce au somaj cu data de 1 ianuarie 2011 NU A CRESCUT !!! Care-i diferenta, celor ce nu mai avem serviciu incepand cu 1 ianuarie 2011 N-AVEM NEVOIE DE BANII?????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax