Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Indemnizațiile pentru creșterea copilului, recalculate în cazul mamelor cu venituri din drepturi de autor

Publicat

mama si copilul

Un proiect de Ordonanță de Urgență al Ministerului Muncii prevede că agenţiile de plăţi şi indemnizaţii din toată ţara vor fi obligate să introducă în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi drepturile de autor și să plătească sumele cuvenite până la sfârşitul anului.
Pentru persoanele ale căror drepturi de indemnizație lunară au fost stabilite fără a fi luate în calcul veniturile din drepturi de proprietate intelectuală obținute începând cu 23 martie 2018, agențiile pentru plăți și inspecție socială, au obligația de a stabili noul cuantum în termen de 60 zile de la depunerea documentelor sau, după caz, în termen de 60 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, în cazul în care aceste documente sunt deja depuse.

Diferențele de sume între cuantumul rezultat în urma recalculării și cuantumul plătit până la data intrării in vigoare a ordonanței de urgență se plătesc până la data de 31 decembrie 2018.
Din cauza unei modificări aduse Codului fiscal, agenţiile pentru plăţi nu au putut calcula indemnizaţiile pentru creşterea copilului pentru persoanele care au avut venituri din drepturi de autor. Autorităţile au promis săptămâna trecută că vor rezolva această problemă.

Surse: romaniatv.ro, economica.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax